Още един малък, но ХРАБЪР народ СКОЧИ на САЩ! Ето какво НАПРАВИ той за СВОБОДАТА си!

Свят

Историята мери страните не по тяхната големина, а по приноса им за развитието на човечеството към свобода, справедливост и братство.

Ето защо, въпреки отчаяните опити на Запада да изтрие човешката памет, историята никога няма да забрави например българския принос – кирилицата, нашето „АЗ – Буки“.

Няма да забрави невероятния блясък на руската култура и литература. Както няма да забрави свободата и добротата, с които Русия дарява света.

Едно такова проявление на руския, а и на българския стремеж към справедливост и доброта е самото съществуване на държавата Палестина. Тя е призната от почти всички страни в Организацията на обединените нации. С изключение, разбира се, на САЩ, Израел и колективния Запад.

Русия не само призна отдавна Палестина, още от времето на Съветския съюз. Но и активно й помага с дипломатически и хуманитарни средства.

И точно затова, преди няколко дни, палестинският президент Махмуд Абас можа да отправи предупреждение към САЩ и Израел. Пред парламента на Организацията за освобождение на Палестина/ ООП /, той заяви, че има намерение скоро да предприеме безпрецедентни твърди стъпки спрямо САЩ и Израел, предава Асошейтед прес, цитирана от БТА и Дир.бг.

Пред стотици депутати Махмуд Абас заяви, че категорично отхвърля предложението на американския президент Доналд Тръмп, който иска да признае Ерусалим за столица на Израел. Както и да премести столицата на Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Знае се, че отдавна Тел Авив е столица на държавата Израел. И че по-голямата част от държавните институции и бизнес учреждения на Израел се намират в Тел Авив. А град Ерусалим се поделя между две държави – Израел и Палестина.

Следователно, намерението на Белия дом да пренесе своето посолство от Тел Авив в Ерусалим и да помогне на Израел, а може би дори и да го застави, да премести столицата си в Ерусалим, е намерение да бъдат задълбочени и доведени до нова точка на кипене съществуващите конфликти между Израел и Палестина.

Затова изявлението на палестинския лидер Махмуд Абас по повод Ерусалим, неслучайно идва сега. Нищо не пречеше на палестинския лидер да осъди по-рано, намерението на Вашингтон, което отново подклажда позатихналия огън на конфронтацията в Близкия Изток.

Но Абас и палестинците скочиха на САЩ и Израел точно сега, когато се видя, че Пентагонът няма да спре с опитите си да дестабилизира Близкия Изток. И че цел на развихрящата се вакханалия са на първо място Русия, а след това и всички близкоизточни арабски държави.

По този начин Палестина изразява своята подкрепа спрямо действията на Русия в Сирия. И спрямо усилията на Руската федерация да разгроми терористите в арабската република. Както и да намали негативното влияние на САЩ и Запада в държавите от Близкия Изток.

С това смело действие, малка Палестина изразява своята готовност да заеме страна в очерталия се конфликт между Руската федерация и САЩ в Сирия. Да застане на страната на Русия и нейния президент Владимир Путин. Които се борят да освободят арабските държави от потискащото ги западно зло.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Още един малък, но ХРАБЪР народ СКОЧИ на САЩ! Ето какво НАПРАВИ той за СВОБОДАТА си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *