Още една ГОЛЯМА страна УДАРИ гъбата на САЩ и на ДОЛАРА! Светът вече не е подвластен на янките!

Свят

Руският президент Владимир Путин отдавна обсъжда със своите партньори от Китай, Индия, Иран, Северна Корея, а отскоро и с Италия и Унгария, да се изоставят доларовите разплащания в двустранната търговия, и да се премине към разплащане с националните валути.

Първи се отказаха от „цар“ долар, Русия и Китай. В своите огромни търговски споразумения, относно руските доставки на енергоносители и оръжия за Китай, двете страни забравиха за  долара и  преминаха към разплащания в национални валути.

След тях, същото побърза да направи и Индия в своите търговски отношения с Русия. Само преди няколко дни Русия и Индия сключиха договор за доставка на мощните руски зенитно-ракетни комплекси С-400.

Руският президент Владимир Путин и индийският премиер Нарендра Моди се договориха плащането на зенитно-ракетните комплекси С-400 да се извърши в рубли.

Като начало Русия ще достави на Индия 5 полка зенитно-ракетни комплекси С-400. По този начин Делхи ще стане третият купувач на зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф“ след Китай и Турция.

Припомняме, че С-400 „Триумф“ е най-новата зенитно-ракетна система за противовъздушна отбрана с голяма далекобойност. Тя е предназначена за поразяване на всякакви видове самолети, крилати и балистични ракети, в това число мощните балистични ракети със среден радиус на действие. А също така може да унищожава и всякакви наземни цели.

С-400 може да унищожава цели на разстояние 400 километра и на височина до 30 километра. Системата е изключително руска и няма аналог в света. Тази система практически затваря небето над всяка страна и прави невъзможни каквито и да било атаки, било то от самолети, ракети, кораби или сухопътни сили.

Нещо повече. Доставки на руско оръжие за Индия се извършват всяка година. Затова, вече повече от 70% от въоръженията на индийската армия, Военно-въздушните сили и Военно-морските сили е руско производство.

Руските зенитно-ракетни комплекси всъщност връщат суверенитета на страните, които ги притежават. Поради простата причина, че лишават САЩ от всякаква възможност за политически и военен шантаж спрямо тези страни.

С помощта на Русия, в последно време върнаха своя суверенитет и започнаха да вземат самостоятелни решения, не само големите партньори на Москва като Китай и Индия. Самостоятелни решения вече вземат и страни като Северна Корея и Иран.

А в бъдеще, страните, които водят самостоятелна политика ще стават все повече. А пространството за действие на бившия хегемон САЩ, ще става все по-малко. Понеже руските въоръжения и ликвидиране мощта на долара ще направят САЩ неспособни да използват силовото налагане на своите  интереси по света.

Ерата на САЩ свършва. Идва ерата на независимите държави, които общуват помежду си като свободни и равноправни партньори.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Още една ГОЛЯМА страна УДАРИ гъбата на САЩ и на ДОЛАРА! Светът вече не е подвластен на янките!

  1. Путин вежливо и с усмивка сподели за военното надмощие на Русия на всеослушание. Не се вслушаха в думите му и се наложи да им го доказва. Е, доказва им го! Доказват го и страните, които държат на своя суверенитет. А те ще стават все повече…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *