Паниката в Киев НАРАСТВА: Донбас СЕ ВРЪЩА в Русия!

Свят

В деня, когато се навършиха пет години от началото на „антитерористичната“, а по същество наказателна операция на Киевския режим в Донбас, украинските медии разпространиха информация за съществуването на огромна „заплаха“ от присъединяването на Донбас към Русия.

Причина за паниката стана неотдавнашната реч на писателя и бивш зам. министър на отбраната на ДНР Захар Прилепин. Припомняме, че разговори за излизане на Донецката и Луганска народни републики от състава на Украйна се провеждат от дълго време. Прилепин само припомни реалната ситуация. Двете народни републики се намират под непрекъснат смъртоносен огън от въоръжените сили на Киев. Всеки ден загиват мирни жители – деца, жени и старци. И, според него, това не може да продължава безконечно.

Затова, той и двете републики, предложили на европейците, ако искат да се убедят в желанията и настроенията на хората от Донбас, да бъде проведен референдум, на който жителите да изразят своите предпочитания, относно оставане или напускане на Украйна.

„Всеки път, когато отивах в Европа, казвах:“ Момчета, ако вярвате, че Донбас е виновен за войната в Източна Украйна, елате, нека да проведем най-прозрачния референдум в света и ще видите, че 85% от населението на Донбас ще гласува за отделяне от Украйна. „, цитира го newzfeed.ru. 

Яростта на украинските медии бе предизвикана и от забележката на Прилепин, че подобен ход би имал колосални последици. „Оказва се, че същият референдум може да се проведе и в Харков, и ще има същите резултати като в Донбас. А те няма да харесат нито на САЩ, нито на властите в Киев“, съобщава Reportua.net.

Преди няколко месеца бившият министър на отбраната на ДНР Игор Стрелков (Гиркин) изрази увереност, че е близък деня, когато не само Донбас, но и Одеса, Харков и дори Киев ще бъдат включени в Русия. 

Българската пророчица Ванга също говори за създаването на нова държава Новорусия, която ще влезе в състава на Руската федерация. Така че Киевският режим има за какво да се страхува. Защото денят на възмездието приближава. И хората не само в Донбас, но и в цяла Украйна ще го призоват да отговаря за страшните военни престъпления, извършени по негова заповед срещу мирното население на Източна Украйна.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *