Партийна субсидия 1 лев? Вижте как пак ни преметна Борисов!

България отблизо
Няма да позволя върху ГЕРБ да се подиграва , който и да е. Субсидията за партиите става 1 лев. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.

Това сега влиза в парламента. Надявам се всички да го подкрепят“, коментира още премиерът. „С парите, които ще се спестят, ще се строят детски градини“, съобщи още Борисов. Той попита, защо за толкова много години управление на БСП и ДПС, не направиха това? „Ние сме добри стопани, събираме добри пари от битката с контрабандата и от приходните агенции“.

На пръв поглед това звучи много добре.

Направо чудесно!

Човекът на народа се е загрижил за народа!

Да се разплачеш направо!

На втори поглед обаче това е див популизъм заради предстоящите избори.

Нима си представяте, че ГЕРБ ще се лишат от субсидиите?

Просто в момента да стиснали бизнеса за гушата и той ще си плаща.

Ха не си плати, ха фалира.

Ще се насърчават даренията, ще се дават пари под масата. ГЕРБ са от 10 години на власт и вече са си изработили механизми за финансиране. Той пак ще идва от нашите джобове, но чрез отклоняване на пари от данъци, насърчаване на сивия сектор и прочие хитрини, за които ЕС се спука да ни критикува.

В същото време ще се смачкат всички партии, които не са на власт и на изборите ще се явят в неравностойна позиция спрямо управляващите.

Така Борисов се бетонира във властта за вечни времена.

Хитро, нали?

Ще го признаем, но ако забрани и даренията и финансирането стане прозрачно.

Но това никога няма да се случи.

Даже депутатите не го гласуваха днес!

А Баце ще продължи да хвърля пари през прозореца на колата си и никой няма да го пита чии са!

Междувременно икономисти обясниха:

„Прави впечатление, че така предложената промяна в Закона за държавния бюджет не урежда трайно въпроса с намаляването на партийните субсидии, защото Законът за държавния бюджет се приема всяка година, което прави възможно всяка година, в рамките на процедурата по гласуването му, размерът на субсидията да се променя.

Освен това предложението на правителството за промени в Закона за държавния бюджет не решава въпроса с възстановяването на надвзетите до момента от партиите пари“

С две думи пълен цирк пред народа и нищо друго!

Tagged

1 thought on “Партийна субсидия 1 лев? Вижте как пак ни преметна Борисов!

  1. Е, нещата според мен няма да са толкова гладки за ГЕРБ. Към медиите и социалните мрежи непрекъснато тече информация за всички далавери, които се извършват в държавата. А това не може да става, ако ДАНС и специалните служби не са на страната на президента. А това никак не е малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *