Патриотите се цепят, Валери Симеонов бяга в друга партия

България отблизо

Печално известният с гафове в политиката и лидер на СДС Божидар Лукарски заяви, че  „Курсът на СДС трябва да ръгне  към консервативно – патриотичната линия”.

Той потвърди слуховете, които ние от сайта istinata.net отдавна предрекохме. Че патриотите се цепят и Валери Симеонов не е желан в редиците им.

Според Лукарски, СДС и  НФСБ имат много допирни точки в програмите си. Но не уточни точно какви. Той видя пръст на съдбата, че двете партии вече са на едно място  в синята сграда на „Раковски” 134. И заяви, че това е първата стъпка към сближаването на двете формации.

Даже това било обсъждано на партийни събрания по места и много от членовете на СДС  били категорични, че Валери Симеонов е подходящият човек, тъй като мразел комунизма, не бил фанатичен националист, смело изразявал несъгласието си ГЕРБ и Бойко Борисов и водел дясна политика.

Обединението с НФСБ ще стане ясно  след 17 април, когато ще бъде разгледано на високо ниво по време на националния съвет на партията.  Допирни точки между двете формации били еднаквото им отношение към Истанбулската конвенция и отрицателната позиция във връзка с посещението на  руския патриарх в България. На питането  кой ще води коалицията между НФСБ и СДС Лукарски заяви, че е рано да се каже, но можели да изгладят въпроса помежду си. „СДС винаги е било носител на синята идея.С Валери Симеонов имаме много добър личен контакт“ – каза той и заяви, че най-вероятно коалицията ще с яви заедно на евроизборите.

Преди две седмици Симеонов сам намекна, че може да се яви на изборите с други партньори. Той обвини Каракачанов в обсебване на патриотичната идея и във факта, че много се изявявал по телевизията, пречейки на останалите да си кажат мнението.  Съпругът на пиарката на Каракачанов се изгаври с вицето във Фейсбук и го нарече политически труп.

За такъв го обявиха и всички отцепници от партията му и тръгна подписка за свалянето му от председателското място. Анализатори пък го обявиха за най-слабото звено в коалицията и предрекоха края й.

Валери търси за кого да се закачи и разгеле Лукарски го поиска.

Чудно ни е обаче, когато НФСБ имат 0,6 процента одобрение, а  СДС 0,8 каква коалиция ще правят.

И каква ще е предизборната им платформа – да ритат старици по границата, да правят акции „Тишина“ и „Млък“, а сега и „Фас“, или да приберат русофобите под крилото си?

Каквото и да сторят, два политически трупа не правят един жив! Ни човек, ни депутат, ни водач на нацията.

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Патриотите се цепят, Валери Симеонов бяга в друга партия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *