Патриотична Европа се ОБЕДИНЯВА, за да ПРОМЕНИ Евросъюза!

Свят

Партията френски „Национален сбор“ на Марин льо Пен официално се присъедини към новия съюз на патриотичните сили в Европа.

Коалицията, водена от италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, бе сформирана, за да обедини и подсили патриотичните партии преди евроизборите следващия месец, предаде „Дойче веле“.

В момента патриотичните партии в ЕС са разделени в различни групи на Европейския парламент, Ако се обединят, биха спечелили 173 от 751 места в институцията, или 23%, което ще ги направи втория по големина блок.

„Сърдечно благодаря на лидера на „Национален сбор“ Марин льо Пен и на нашите исторически приятели и съюзници от „Национален сбор“, че се присъединиха към манифеста от Милано „Към Европа на здравия разум“, написа Салвини в „Туитър“.

Новината дойде, след като Льо Пен се отказа от идеята за излизане на Франция от ЕС и се обяви за реформиране на европейския проект отвътре.

Матео Салвини, лидер на италианската партия „Лига“, обяви създаването на паневропейска патриотична формация по-рано този месец, по време на пресконференция, на която нарече ЕС „кошмар, а не мечта“ и обеща да реформира блока.

Групата, наречена „Европейски алианс на хората и нациите“, вече има подкрепа от „Алтернатива за Германия“, Австрийската партия на свободата, датската Народна партия, партия „Финландците“ и Консервативната народна партия на Естония. В четвъртък предстои среща на европейски патриотичните лидери в Прага.

„Искаме да реформираме ЕС и Европейския парламент, без да ги разрушаваме. Искаме да внесем радикална промяна“, заяви Йорг Мойтен, председател на евроскептичната партия „Алтернатива за Германия“. Пред репортери той каза, че новата група в Европейския парламент, наречена „Европейски алианс за хората и нациите“ първоначално ще включва най-малко 10 партии.

Патриотичните и евроскептични партии в Европа споделят общи идеологически цели за ликвидиране на сегашния неолиберален курс, който унищожава икономиките на страните от  ЕС, за ликвидиране на диктата и връщане на всички правомощия и суверенитет към държавите-членки, които свободно ще могат да определят своята политика, и за превръщане на ЕС в съюз за икономическа взаимопомощ./dnevnik.bg/

По всичко личи, че настъпват нови времена. В тях вече няма да има място за стария брюкселски ЕС, който вместо майка се превърна в мащеха за народите. Няма да има място за диктат и груба намеса във вътрешните работи на държавите, няма да има началници от Брюксел и подчинени от цяла Европа.

Защото иначе Европейският съюз не е съюз и не може да работи.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *