Пишман анализатори отписаха Корнелия Нинова и Слави Трифонов! Хората обичали Борисов!

България отблизо

В резултат на кризата с коронавируса имаше спад на подкрепата, но не за управляващите, а за опозицията.

Това изтъкна политологът Румяна Коларова пред Нова телевизия.

„Имаме срив на доверието в БСП. Това се дължи на избора, който Нинова направи. Тя игра хазартно с идеята, че правителството ще се провали“, коментира тя. Коларова заяви, че Нинова поддържала тезата за успеха на шведския модел като алтернативен на това, което прави правителството у нас.

По думите на политолога обаче, в крайна сметка се е видял провалът на шведския модел. „Ако има някакви размествания, те ще бъдат свързани с адекватност на реакцията. Нови играчи могат да се появят там, където има провалили се политици“, коментира Коларова. Тя подчерта, че решенията за справяне с кризата са взети навременно.

„Управляващите ерозия не са преживели“, добави още политологът.

На същото мнение е и анализаторът Кристиян Шкварек. Според него, освен БСП, в ситуацията на губещ е и Слави Трифонов. По думите му, и той като социалистите е заел „недалновидна позиция“, грешната страна в кризата.

„Те не го направиха, заради експертиза, а за да бъдат един вид опозиция и да вземат дивидент, ако правителството се провали“, коментира Шкварек.

Шкварек и Коларова коментираха и предстоящото решение на ЕК как ще се помага на засегнатите от коронавируса страни. Шкварек смята, че отново ще има решение в ущърб на малките държави като България.

„Редица източноевропейски държави ще изгубят милиарди. Имаме изработване на стратегия в ущърб на страни, които са най-бедни“, каза той. Анализаторът даде пример и с пакет „Мобилност“. И добави, че не е редно държави, които са въвели навременни здравни и икономически мерки да получат по-малко от такива страни, които не са водели добра политика по тези точки, пише в свой материал информационна агенция blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА само ще припомним, че Нинова никога не е възхвалявала шведския модел. Това никога не е правил и президента. Точно обратното. И Нинова и президента Радев призоваваха хората за спазват ограничителните мерки. Техните притеснения бяха в друга посока. И точно техните усилия не позволиха на Борисов да превърне извънредното положение в напълно еднолична власт.

Но тези анализатори, като пудели повтарят опорни точки, спуснати им отгоре. И се съдират да хвалят Борисов и управляващите. А опозицията можем да я разпънем на кръст. Тя не е нужна, според тях.

Така си представят те демокрацията. точно като техния патрон Борисов. Демокрация без опозиция. Неограничена власт. Това е.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *