Плевнелиев бие тревога! Президентът Радев ни предаде! Застана на страната на Русия!

България отблизо

Пореден опит да дискредитира президента Радев направи колегата му Росен Плевнелиев.

Надълго и нашироко той обясни в интервю по БНТ, че самото отиване на Радев в Русия било лош знак към партньорите ни от НАТО и най-вече от САЩ.

,Държавният глава трябва да знае къде стоим, а днес трябва да знаем, че вече се е скарал официално с правителството на САЩ. Той го обвини в корупция заради сделката с Ф-16, а самата сделка  е одобрена от Сената.

Той изгуби доверието на американското правителство и прави всичко възможно, за да раздели ЕС. Покупката на Ф-16 е стратегическо решение на българската държава, за да покаже къде стоим.

Ако ние не купим Ф-16, ще изпаднем в изключително тежка геополитическа ситуация и ще изгубим доверието на американската държава. Покупката не е само пари, а е геостратегическо решение“, подчерта експрезидентът.

По темата с доставките на газ за България Плевнелиев уточни, че не бива да разчитаме на гориво единствено от Русия. ,,Цветан Цветанов си тръгна след един мъжки и много честен разговор с премиера Бойко Борисов, продължил 3,5 часа, за който обществото разбра. Изключително съм благодарен на г-н Цветанов, който ми даде пълната оперативна свобода за действие по време на кампанията за президентските избори през 2011 г. Аз и екипът ми сме много благодарни, защото той ни показа желязна дисциплина, много силна работа с милионите българи по градовете. Самият той гледа на ГЕРБ като на своя рожба, на свое дете и той не би го наранил. Неговият остров е неговото семейство и ако ГЕРБ е неговото политическо семейство, той не би направил резки стъпки срещу него“, категоричен е Плевнелиев. Накрая Росен Плевнелиев обяви, че намаляването на партийните субсидии е популистко и дългосрочно неработещо действие.

По време на цялото интервю експрезидентът хвърляше картечен огън по Радев.

Ние обаче не разбираме защо купуването на американски самолети е израз на доверие към САЩ?

Даването на пари и купуването на котка в чувал ли е доверието?

Плаща ли се доверието?

Колкото повече, толкова по-добре?

Ако е така, това не е доверие, а думата е съвсем друга! Политическо и икономическо подчинение!

И последно – какво лошо има, ако една бедна държава като нашата иска да спести пари за самолети?

Американоугодникът Плевнелиев не можа да обясни!

Tagged

2 thoughts on “Плевнелиев бие тревога! Президентът Радев ни предаде! Застана на страната на Русия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *