Плевнелиев безочливо и нагло: Румен Радев Защитава ПРЕСТЪПНИЦИ! Прави нещо УЖАСНО за държавата!

България отблизо

Ако има бунтове или ако има незаконни протести – тези, които ги инициират, трябва да си носят отговорността.“ Това заяви за БНР президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев, цитиран от news.bg.

Неведнъж сме минавали през вълни от протести, неведнъж е имало гражданско недоволство. Важно е обаче да минем по един демократичен и правов начин, за да може в крайна сметка да стане по-силна нашата демокрация, а гласът на тези хора да бъде чут и в крайна сметка техните идеи реализирани по един правов, а не хаотичен начин„, допълни бившият държавен глава, правейки паралел с масовите протести в страната от 2013 година.

Според Плевнелиев на протестите през 2013 година той е бил едно от главните действащи лица в качеството си на президент. Той отишъл при хората на улицата, поканил ги в президентството, организирал дебат, „така че да се чуе гласът на всеки“. По думите му той изиграл своята роля на обединител на нацията и в трудния период народът се успокоил, а в държавата се провели легитимни избори.

Сегашният държавен глава Румен Радев не правил нищо подобно.

Той е една от демократичните институции в нашата държава, които са призвани да дадат решение така, както аз го направих. Държавният глава прави точно обратното, т.е., той се дистанцира от институциите на демократичната държавност, той по-скоро подбужда протестите, отколкото да помага за тяхното демократично решаване„, коментира той.

Бившият президент отправи апел към Радев – „да се възползва от това, което Конституцията му е дала и ако трябва да се поучи от примера, който аз дадох два пъти„.

Коментирайки думите на Плевнелиев можем да кажем, че той, без да се замисля, определи, макар и индиректно, действията на президента Радев като опит за сваляне на правителството. Понеже той като президент, „подбуждал протестите, вместо да успокоява протестиращите“.

И пак ще повторим, че приказките на представителите на либералната българска върхушка като Плевнелиев, която обслужва интересите на Запада, са абсолютно неадекватни.

През 2013 г. Плевнелиев излъга хората. И даде възможност на машината за избори, наречена ГЕРБ отново да обърне резултата в своя полза.

Защото как иначе може да се определи това, освен като лъжа, че стотици хиляди българи излязоха да протестират през 2013 г., срещу пагубното за държавата управление на Борисов и ГЕРБ, а само седмици след това, същите тези гербаджии отново спечелиха изборите.

Това бе една огромна манипулация. Която Плевнелиев нарича „успокояване на хората“. Но това „успокояване“ доведе до днешните протести. И ще доведе до бъдещи протести. Които накрая ще вкарат всички като Плевнелиев и Борисов в затвора.

Не си ли дава сметка за това „прецедента“? Не знае ли, че след като изпълни ролята си, неговите западни „приятелчета“ ще го хвърлят на лъвовете, тоест на разгневения народ. Също както ще направят с Борисов.

Защото западните чичковци нямат приятели. Имат само интереси.

А и такива продажни блюдолизци като Плевнелиев не могат да събудят никакво уважение. Понеже Западът си дава сметка, че ако утре нещата се обърнат не в полза на Брюксел, то такива като Плевнелиев първи ще се откажат от Запада. И ще го заклеймят.

Защото слугите винаги си остават слуги.

А президентът Радев постъпи като истински мъж. И като истински българин. Той защити протестиращите, понеже народът има суверенното право да протестира. И да казва кой да го управлява и кой – не!

Но Плевнелиев е забравил и това. Ето защо народът го изхвърли от българския политически живот. И се отрече от него.

И така ще бъде с всички, които забравят, че не те, а народът е суверен на властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *