Плевнелиев се оплака: Даже от мен скриха руската атака с отравянето на Гербев. Трябва да работим като англичаните!

България отблизо

Като държавен глава, не съм получавал никакви доклади, информации или устни разговори, в които някои да дойде и да ми каже за нещо такова.

Никой не ми съобщи, че има отровен български бизнесмен и в това е намесена Русия. Заявявам го най-отговорно. Тази изненадваща версия пробута в „Здравей, България“ предишният държавен глава Росен Плевнелиев относно казуса с отравянето на Гебрев.

„В този случай лошото, или провалите на българската държава, са поне два. Едното е, че днес, четири  години по-късно, ние сме още в съмнение на версиите. Институциите дължат на мен и хората отчет за вършена работа. А те не са направили нищо.

Когато имаме опит за убийство на семейство, институциите са длъжни да се намесят и да търсят отговорност“, заяви Плевнелиев.

„2015 година дори и медиите са писали за казуса. Моето обяснение на всичко обаче е много по-елементарно. Ние все още, за съжаление, трябва да кажем, че институциите са длъжници на българските граждани, от гледна точка на справедливостта. Подкрепям, че правителството и главния прокурор излязоха по това дело. Хората искат ефективност“, каза той. Трябва да се поучим от Англия. Там действат с твърда ръка.
Цялото това скимтене на Плевнелиев от екрана е с цел да продължи да се разпалва обществения интерес по измислената афера с руските шпиони и „Новичока“. Тя започна да затихва, защото не се намери нито едно доказателство, че Русия е изпратила някого да ликвидира Гербев, та чак и семейството му. Вещи лица установиха, че е натровен с пестициди в салата.

Чак Главният прокурор Цацаров обясни, че данни за отравяне с „Новичок“ няма.

Но Плевнелиев трябва да насъсква народа срещу Русия. Трябва да се доказва пред българите, че работи за сигурността им.

Трябва да налага името си в политиката.

За пет години не успя, но в момента отново е запълзял да се улови за някой политически проект. И пак да управлява.

Само че той беше и си остана политическа карикатура.

И напъните му да се върне на бял кон са повече от смешни!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *