Плевнелиев: Ще се боря срещу Русия и партийните медии до последно! Спрях „Южен поток“, сега ще се боря и с всичко останало!

България отблизо

„Почти всички медии в България са изкупени благодарение на завишената с няколкостотин милиона лева цена на проекта „Цанков камък”.

Това обясни бившият държавен глава Росен Плевнелиев, макар и без да говори с конкретни имена. Той участва на конференция в Софийския университет на тема „Хибридните заплахи: мит или реалност? Последствия за националната и европейската сигурност”.

Плевнелиев изпадна в откровения по отношение на състоянието на медиите у нас.
„Южен поток България” беше уговорен спомняте ли си за колко пари? За 4,2 милиарда. В Сърбия знаете ли за колко бе договорен? За 1,6. Това беше моят кошмар – че българската олигархия, която от един язовир с главен консултант… направи проекта вместо 400 милиона лева за 1 милиард лева. И точно тогава се изкупиха почти всички медии. Медийната империя е финансирана, според мен, с тези пари”, коментира бившият държавен глава.

Плевнелиев попита: „Ами какво би било, ако същите тези хора, руските олигарси в България, получат разликата между 1,6 и 4 милиарда евро? Какво те ще купят не с 200 милиона евро, а с 2 милиарда евро! Нашата демокрация беше заминала според мен, ако те имат такъв ресурс. Затова се противопоставих.”
Експрезидентът се похвали, че е спрял „Южен поток” чрез служебното правителство след кабинета „Орешарски”.

В началото на 2013 г. Росен Плевнелиев имал откровен разговор с Бойко Борисов, като го убеждавал да не подава оставка по повод започналите протести за цената на тока.

На другия ден обаче излязъл материал във вестник „Труд”.
„И не искам да забравя и няма да забравя каква беше корицата на вестник „Труд” и кой беше на нея точно в този ден – мисля, че 22 януари 2013 г. Един член на футболната агитка на клуба на „Локомотив” (Пловдив), собственик на един известен български олигарх – Цветан Василев”, разказва Росен Плевнелиев. Той вероятно имаше предвид „Ботев” (Пловдив), който бе собственост на Василев.

Бившият държавен глава добави следното: „Същевременно вестник „Труд”, който никога не е криел своите проруски позиции и винаги се е управлявал от агенти на Държавна сигурност, на първа страница обилно показваше кръвта от раната на този герой”.

Доклади на конференцията имаха още и експремиерът Иван Костов и бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов.

 

Tagged

2 thoughts on “Плевнелиев: Ще се боря срещу Русия и партийните медии до последно! Спрях „Южен поток“, сега ще се боря и с всичко останало!

  1. Плевньо, ти си позор за България! Срам ме е, че сме имали такъв мухльо за президент! Ти си чужд агент! Враг на България! …затова бъди благодарен, че си още на свобода, стой си в ъгъла където всъщност е мизерното ти местенце и се срамувай докато си жив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *