Познахме! Ето къде отива Лиляна Павлова! Вижте с кого ще се бори

България отблизо

Започна подготовката за евроизборите у нас. А сайтът ни позна, че първото име, което ще изскочи в листите е това на Лиляна Павлова.

Основните партии вече са сформирали щабовете си и започват работа по същество.   Ако промените в Изборния кодекс бъдат приети, бюлетината вече ще изглежда така – без номера за партиите и коалициите. Номера ще имат само кандидатите, за да не се стига до феномена 15/15, съобщава bTV.   Изборите според ЦИК може да са на две възможни дати – 25 или 26 май. Те са в рамките на определеното от Еврокомисията и отговарят на българския критерий – да са в неработен ден.     А за водачи се спрягат много имена.

Лиляна Павлова ще е първа от ГЕРБ, но ще се бори с Елена Йончева от БСП и Филиз Хюсменова от ДПС.

Щабът на ГЕРБ е под ръководството на Цветан Цветанов тепърва започва работа. Срещите из страната вече са факт.   На 20 януари ще има и национална среща, за да е ясно кой кого и как ще номинира.

И в БСП щабът вече работи. Стяга се първо за конгрес на 26 януари, който да утвърди платформата за вота.   ЦИК също вече се подготвя за предстоящата трудна година. Активната работа ще започне след издаване на президентския указ – не по късно от 60 дни преди вота, или 25 – 26 март.

Има всички шансове Лиляна Павлова да повтори съдбата на Цецка Цачева, когато Цачева бе издигната за президент, смятат политолози. Негативите при нея са повече от позитивите.

Tagged

1 thought on “Познахме! Ето къде отива Лиляна Павлова! Вижте с кого ще се бори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *