Политолог ВЗРИВЯВАЩО: Народът и политическите партии не приемат ЕС!

България отблизо

Това, което наблюдаваме 40 дни преди европейските избори е, че голяма част от партиите отказват да влязат в кампании, защото не им е удобно да говорят за европейския дневен ред и не желаят да се опитат да впишат българския дневен ред в европейския дневен ред.

„Това показва скритото неприемане и противопоставяне срещу европейските институции и политики“, поясни Антоний Гълъбов. Според него обаче, това се отразява пряко на качеството на българския политически живот.

Като резултат от евроизборите Гълъбов очаква да се конструира една по-динамична Европа и по-динамичен Европейски съюз, в които водещо значение ще има способността на всяка от държавите-членки ясно да определи и артикулира интересите си, да преговаря, да постига съгласия и да продължава напред. По думите му няма да има толкова ясни очертани блокове и ще има едно европейско пространство, което ще е по-остро и конкурентно.

И наистина, партиите не се отпускат много да говорят по така наречената „европейска“ тема, защото народът е гневен на Брюксел. И то много, понеже диктатът на ЕС е абсолютно противоположен на нашите национални интереси. Брюксел ни накара да си затворим четири блока в АЕЦ „Козлодуй“. Нарежда на Борисов, а той чинно изпълнява, да спре Южен поток. Поставя хиляди пречки пред осъществяването на проекта АЕЦ „Белене“. И така, съвсем умишлено, ни оставя без енергетика. А икономика без енергетика е невъзможно да се развива. Да не говорим за фантасмагориите, наречени „ускорено развитие на икономиката“.

За какво ускорено развитие да говорим като тока се увеличава на всеки шест месеца и хората не могат да си платят само отоплението, да не говорим за друго.?! А Борисов върна и съдиите-изпълнители от началото на миналия век, за да измъкне и последната стотинка от джоба на бедняците и да ги изхвърли на улицата.

Има и още хиляди примери за унищожаването на България от брюкселския диктат и раболепното изпълнение от страна на Борисов, на всяка заповед от ЕС. Затова партиите не смеят да говорят за ЕС, защото този „съюз“ унищожи хилядолетната ни държава, така както и турците не са я унищожавали.

Затова Антоний Гълъбов каканиже, че ние трябвало да си отстояваме интересите пред Брюксел. Какво има да отстояваме? Та ние сме суверенна държава и не сме длъжни да се отчитаме пред никого. А ако Борисов толкова много го е страх, нека чуе Дмитрий Медведев и да поиска помощ от Русия. Тогава никакъв Брюксел няма да е страшен за нас.

И ще можем наистина да пристъпим към възстановяване и ускорено развитие на икономиката си. Не на думи, а на дела. Защото ако не се съюзим с Русия и Евразийския съюз, в скоро време ще изчезнем като народност. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *