Политолог за протестите: На улицата не са „автентично недоволните“, а заговорници, които искат…неопределеност!

България отблизо

Сценарият на протестите е видим и с просто око – въпросът е колко от автентично недоволните ще привлече.

Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова, като уточни, че броят на недоволстващите по улиците очевидно не расте. Даже намалява.

Сценаристите, които виждат колко стационарни остават протестите с всеки изминал ден, от една страна засилват „предната част“ на „атаката“ в лицето на неавтентичните протестиращи, а от друга – разширяват исканията си към правителството, обясни тя. Започнаха да скандират и за заплати и пенсии, а в началото уж повод бяха само цените на горивата и винетките.

„Тези, които са автентично недоволни, стискат палци от къщи, но за мен те не са критична маса. Ако ги предизвика и поведе някой – може и да бъдат агресивни. Но по-голямата част от тях са хора, които не намират политическа сила , в която да имат доверие. На второ място тази алтернативна политическа сила, която би се появила – нова или не – няма ярко изразен лидер, който да поеме енергията на народа.

Президентът Румен Радев се заяви като такъв в обръщението си на 9-ти ноември, но няколко дни след това, усещайки, че призова за излизане на улиците – се отдръпна. Скри се и се опита да остане в сянка. Откога правителството бива предупреждавано за протести?  Кой е кукловодът и откъде дърпа конците?

Неравенствата в България растат, ножицата става все по-голяма и каквото и да правят по отношение на международните ни успехи, в страната трябваше да има много сериозно реформи в социалната сфера и подкрепата за социално слабите“, коментира проф. Антоанета Христова.

Тя допълни, че целта на протестите е ясна – смяна на управлението. Обаче това би довело до дестабилизация на страната  и до неопределеност. Каквото и да значи това на професорски език.

Според нея лимитът на това правителство не е изчерпан и силата все още е в ръцете на управляващите. При това голяма и движеща напред сила.

Ако правителството не се поддаде на сценария, протестите могат и да са катарзис, за да се изпусне парата, прогнозира политическият психолог.

Язък за дипломите на госпожата!

Не може ли да разбере, че народът е на улицата, защото повече не може да живее в немотия?

И всякакви приказки за определеност, неопределеност, кукловоди в сянка и какво ли не още са безпочвени?

Колкото до това, че правителството не е изчерпано и има още воля да ни управлява, ако замени думата „управлява“ с „краде“, може и да е права!

Tagged

4 thoughts on “Политолог за протестите: На улицата не са „автентично недоволните“, а заговорници, които искат…неопределеност!

  1. ХА-ХА-ХА…
    Протестите на българските граждани се коментират във контролираните от ГЕРБ медии не от „автентични социолози“, а от… ГЕРБерастки… ПОЛИТКУЛТУВЦИ…!!!
    .

  2. Госпожа психоложката, щом толкова добре можа да обобщи протестите на народа, защо не се прояви в професията си като обобщи постъпките на тези от парламента,? Тяхното поведение е от години госпожо, спокойно имахте възможност да проучите с вашите професорски знания, тяхното поведение, а народа постъпи така както му диктува съвестта и сърцето! По ваше мнение, излиза че всички протестиращи са без определена цел! Е, тука не познахте! Професоре! Или просто да се издигнете в очите на на тези кото подкрепите неправдата! Няма народ който да не е постигнал целта си!

  3. Щом един политолог може да направи такъв коментар, то за този политолог бих казал, че е просто…политоЛъг…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *