Политолог ИЗНЕНАДВАЩО: На САЩ им ОСТАВАТ още 10 години…?! Вижте НЕВЕРОЯТНИТЕ подробности!

Свят

С всеки изминал ден САЩ губят своя статус на световен хегемон. Напоследък дори най-верните западноевропейски приятели на Щатите, започват да се съмняват в правилността на своя стратегически избор.

Нещо повече. На САЩ им остават не повече от 10 години, докато загубят напълно своето световно господство. Това заяви съвсем изненадващо политологът Яков Кедми, цитиран от riafan.ru.

Те вече нямат време. Едва ли им остават и десетина години, за да се опитат да задържат своята власт над света. И това е много ясно за всеки, стига само погледне как икономическата и военна мощ на Русия и Китай нараства с часове и минути. Нека си припомним, че само за 15 години Руската федерация възстанови  своята икономика и военното си могъщество. А какво ли ще направи сега, когато е една от най-силните държави в света? – продължава експертът.

Русия вече изгради почти напълно своя противоракетен щит. Могъщ противоядрен купол съвсем скоро ще покрие цялата Руска федерация. С помощта на Русия, Китай също увеличава непрекъснато своята военна мощ.

За какво превъзходство на САЩ в световните дела можем да говорим тогава, щом има поне две велики сили като Русия и Китай, които отдавна не се съобразяват с  прищевките на бившия хегемон? – пита политологът.

По думите на експерта, САЩ рязко са сменили своята международна политика, понеже усещат, че губят статуса си на световен хегемон.

Новият подход на САЩ е намерил своята реализация в неочаквания и груб натиск, който янките започнаха да налагат срещу Иран. Ислямската република е подложена на жестоки санкции. Президентът Доналд Тръмп напусна едностранно ядрената сделка, по която САЩ бяха една от страните-гаранти. И започна да плаши с използването на силови методи, ако Иран не се съобразява с исканията на САЩ.

Това, според експерта, е генерална репетиция на Щатите, която да покаже дали по този начин може да бъде унищожена икономически и Русия. Затова санкциите срещу Иран преследват няколко цели.

Първата е, чрез иранските санкции, да се извият ръцете на страните от Западна Европа, които САЩ искат да върнат като свои васали. Политологът изрази своето убеждение, че ЕС няма да издържи на американския натиск и ще предпочете отново янките като по-познат вариант.

Втората причина е, че в момента се води световна битка за пазара на най-важните енергоносители – нефта и природния газ. И сега Вашингтон оказва жесток натиск върху Иран, по простата причина, че Китай получава, освен руски, и ирански нефт. А Русия и Иран не са подвластни на САЩ. Щатите не могат да ги контролират. И съответно не могат да контролират и най-големия си търговски партньор Китай. А тоталният контрол и тоталната власт са сред най-любимите похвати на янките в техния поход към световното господство.

Ето защо, изтъква експертът, Белият дом сега изпробва тактика за икономическо унищожение на Иран. Която после да приложи и върху Руската федерация. Разбира се РФ и КНР заявиха отдавна, че ще помогнат на Иран да преодолее американските санкции.

Яков Кедми е убеден още, че Русия също я чака пълна икономическа и финансова блокада. И жестоки наказания за тези, които търгуват с Русия. Сега това се прилага върху Иран, но основната цел е Русия. След две или три години, когато са готови, САЩ ще ударят икономически и финансово Русия.

Против такава глобална заплаха, смята политологът, е нужно Русия да се бори с всички налични средства. Дипломатически, икономически и военни. Но най-важното обстоятелство, което в момента спасява Русия, е безспорният факт, че Руската федерация притежава военна мощ, която превъзхожда американската.

Днес Русия е способна да унищожи Съединените щати със своята военна мощ. А след няколко години, тя ще е в състояние просто да изличи от лицето на земята не само САЩ, но и всичките им съюзници. И то в един и същи миг.

Този факт се осъзнава много добре във Вашингтон. И това се вижда от грубия и  агресивен натиск, който янките оказват не само върху ЕС, но и върху Русия и Китай. И този натиск ще се усилва, докато във Вашингтон не разберат, че не могат да победят Русия. Със или без Китай.

САЩ вече усещат това, но още не са го осъзнали в цялата му страшна за тях същност. И затова все още не са готови за преговори с Русия. И за установяване на нов световен, многополюсен ред.

А след десетина години или ще са готови за преговори, или ще са изчезнали от географската карта на света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Политолог ИЗНЕНАДВАЩО: На САЩ им ОСТАВАТ още 10 години…?! Вижте НЕВЕРОЯТНИТЕ подробности!

  1. Яков Кедми е изключителен аналитик, но този път не съм съгласен с него! САЩ никога няма да могат да ударят икономически Русия, поради простата причина, че единствена Русия има всички елементи от таблицата на Менделеев – може да съществува напълно независима! Вижте как виенчани посрещнаха днес Путин. Европа е зависима от руската газ. Това хората все повече го осъзнават и няма да позволят политиците да ги лишат от тази придобивка.

  2. Съгласен съм с теб, Ради. Русия постепенно става стожерът на Европа. Защото европейските държави вече искат да се освободят от американското робство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *