Политолог категоричен: Ще ни управлява президентът Радев, Борисов си отива! Вижте как ще се случи!

България отблизо

Политологът Александър Маринов е категоричен, че властта в България ще се смени.

Според него,  има натрупване на предпоставки за формиране на нова политическа ситуация в страната. Събитията са много нажежени, хората обидени, поляризирани и разочаровани, а обстановката нажежена до червено.

Всеки нов, дори и малък гаф, или тласък в една или друга посока от управляващите, може да инициира взривяващи политически процеси.

Много се спекулира с различни данни (по-скоро – с интерпретации на цифри) от различни социологически  изследвания, че повечето българи си искали статуквото, не желаели  нови избори, че на политическия хоризонт нямало ясно очертана алтернатива и ГЕРБ нямало с кого да се замени. Нищо подобно!

На практика нещата са съвсем различни, заяви в свое интервю Маринов.  Доверието към управляващите и  към институциите е стигнало критично ниската си точка и то напълно основателно. България от много години  се управлява  много  лошо и последиците за това са убийствени в икономически план, в социален, а вече и буквалния смисъл на думата.  Хора умрат от катастрофи, от болести, от неадекватно лечение, от липса на пари за лекарства, от бедност, от отчаяние и отсъствие на каквато и да е перспектива.

Смятам, че у нас назряват сериозни промени. Много сериозни, но властта ги неглижира.  Тези, които досега разчитат  на „робското търпение“ и изкуственото партийно разделение на българите, ще останат  неприятно изненадани и то много. Ножът  вече опрял до кокала и няма накъде повече да се забие. Народът сам ще посегне да го извади, ако не иска да загине.

Ролята на президента Радев в тези промени ще бъде ключова. Не ме разбирайте погрешно. Той няма да направи партия, няма да развее знамената и да накара хората да се вдигнат на бунт. По-скоро ще му се наложи  по  конституционни причини да поеме ръководството на страната. Този път  едва ли повтори грешките при съставянето на първото си служебно правителство. Ще избира много внимателно хората, с които да работи. Вече познава отлично политическата обстановка и може да се ориентира.

Народът ще приеме тази промяна с облекчение и надежда, защото всички искат промяна.  По-съществена предпоставка обаче е, че Радев се ползва с високо доверие и като политик изпъква на фона на повечето от писналите ни до болка представители на политическата класа. Причината е, че  проявява отдавна забравени качества като смелост, чувство за чест и достойнство и най-вече държи на думата си. Каже ли нещо, не се извърта и отстоява позициите си докрай.

Бъдещето му обаче е поставено на карта. Трябва да вземе много трудни решения за страната и хората да го разберат.

Трябва да изчисти ненужните чиновници по още по-ненужните агенции и комисии. А това ще налива вода в мелницата на ГЕРБ, които ще са в опозиция.

Трябва да разбие статуквото, а това носи само негативи.

Много скоро Радев ще чуе съдбовните думи „Тук е Родос, тук скачай!“ Мъдростта на Езоп, която подканва смелите да действат.

И той ще скочи, категоричен е Маринов и добавя:

Не мога да предвидя какво какво ще се получи.

Съпротивата и опитите за реванш от страна на ГЕРБ ще са колосални! А удари ще има на всяка крачка!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Политолог категоричен: Ще ни управлява президентът Радев, Борисов си отива! Вижте как ще се случи!

  1. Подмяната на Борисов с Радев е поредния опит на статуквото, да остане на власт! Защото „промяна“ означава, всички политици да се вкарат в затвора! Радев няма да го направи, защото е креатура на същите, които до сега командваха в България – САЩ, НАТО и Брюксел!

    1. Ради, прав си! Всичките ни политици са за затвора. Но Радев сега е единствената им реална и неопетнена алтернатива. Защото няма държава, която да се управлява сама, без политици. Освен ако не искаме да върнем царя. Така че трябва да помогнем на Радев да се избави от ЕС и НАТО. Няма да е лесно. Но друг път няма.

  2. Защо мислите че само политици трябва да управляват Държавата? Трябват честни, почтени и отговорни хора- във ФБ се виждат много! Владимир Павлов, Елена Цонева Гунчева, Минчо Стоянов, Вектор Димчев, Nikolay Nankov Nenchev, Plamen Darakchiev…. Като се избере Президент и Вицепрезидент, Президентът си избира Управленческият Съвет- Министрите и съответната част от Съдебният Съвет, останалата част се избира от Парламента. Нова Конституция; Нов Парламент от 119 души. Основна цел- НАМАЛЕНА АДМИНИСТРАЦИЯ. ПРОЗРАЧНО И ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *