Политолог на Властта: Президентът Радев е Троянски кон на Васил Божков!

България отблизо

„Надявам се президентът да излезе и да обясни какво е участието на господин Васил Божков в цялата тази работа – подкрепя ли го, не го ли подкрепя. Троянски кон ли е президентът на господин Божков?

Каквато и остра риторика да използваме, нека не делегитимираме институциите, като използваме такива квалификации за прокуратурата и съда“.

Това заяви пред БНТ политологът доц. Стойчо Стойчев по повод на ситуацията с протестите в София.

„В България много е лесно да говориш опозиционно. Но за първи път наблюдаваме действителна институционална война, която президентът отваря с прокуратурата.

Президентството и  правителството все пак са политици – със свои платформи, политически лица, нормално е да влизат в полемика. Те си говоря на „мафиот“ един на други.

Но когато президентът обвинява прокуратурата, че е „мафия“ и че трябва да ги „измете“, това вече е притеснително. И това може да бъде тълкувано като намеса в работата на съдебната власт, именно защото тази реакция дойде, след като прокуратурата започна действия срещу един от неговите секретари“, допълни доц. Стойчев.

Колегата му Слави Василев опонира като заяви, че „мафия“ е политически жаргон, но усещането, че мафията е там, не е от вчера, не е от обиска на администрацията на президента. Румен Радев много отдавна разобличава мутренските похвати и корупцията на властта.

Стойчев не се съгласи с него и подчерта: „Недопустимо е такова институционално поведение и това не е добре за демокрацията. Защото се превръщаме в копие на бутафорна държава.

Ще кажем само на Стойчо, че президентът получава своята сила от народното доверие. И от народната подкрепа ясно изразена и в социалните мрежи, и на улицата в сегашните протести. така че приказките чий Троянски кон е са пълни безсмислици.

Но нека попитаме този политолог Стойчев не знае ли, че ние отдавна сме бутафорна държава. Още откакто дойде Борисов на власт. Защото той, по нареждане на чужди държави започна да унищожава българската енергетика, обявявайки АЕЦ „Белене“ за „гьол“, а Южен поток за нещо много опасно.

Именно Борисов разруши енергетиката, промишлеността, селското стопанство, всичко. А сега ще прави Балкански поток, но неговите американски господари не му дават да прокара и това малко ручейче на огромния Южен поток през България. За да спечелим малко пари и ние. А сега същият този Борисов ни натиква в еврозоната, въпреки ясно изразеното отрицание на българския народ.

Та какво друго заслужава такъв управник, ако не оставка и съд?! Нека този Стойчев да каже?! Само че по тези въпроси той мълчи. Той защитава главния прокурор и Борисов. Че не било допустимо президентът да ги обижда.

Ами те заслужават нещо много повече от това.

И ще си го получат. Съвсем скоро.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *