Политолог шокира: Бием дори италианската мафия! У нас схемите на корупция са потресаващи

България отблизо
Корупцията у нас ни прави много бедни и обезсмисля държавата.
Ние сме като Италия през 80-те години, когато прокурорите се страхуваха да подпишат заповед за арест. Това каза в  „Тази сутрин“ политологът Цветанка Андреева.

Тя заяви, че силно се съмнява управляващите да са декларирали всичките си доходи. Много пари се държат в офшорки, изнасят се, влагат се в оръжия, сделки, имоти в чужбина  и скъпи автомобили, добави политологът.

„Ние сме в ЕС и трябва да се сравняваме със западните страни. Не бива да се съревноваваме нито с Китай, нито с Русия. И да твърдим къде било по-зле и къде по-добре. Корупцията не е просто един даден рушвет, едни взети пари, а вече стана е симбиоза между престъпност, управление, власт, съд и прокуратура. Това буквално изкривява и изражда обществото“, каза Андреева.

 

„Скандал е и заплатата на Пеевски от 44 580 лева, тъй като е стъпил в парламента, само за да даде клетва. Цифрите са различни, но скандалите са едни и същи“, коментира политологът, цитиран от Фрогнюз.

„Схемата КТБ прави България „пионер“ в много отношения. Бием дори Италия. Когато се източат 7 млрд. лева, това е огромно престъпление“, каза още тя. А когато никой не прави нищо да намери парите, е още по голямо.

Tagged

2 thoughts on “Политолог шокира: Бием дори италианската мафия! У нас схемите на корупция са потресаващи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *