Политолози ЕДИНОДУШНО: Цветанов ТРЯБВА да си ХОДИ!

България отблизо

„Темата с имотите е болна тема на българското общество. Магнитудът на този скандал е много по-голям, отколкото този на предишни политически скандали, защото в него са замесени едни от най-първите хора на ГЕРБ”.

Така политологът Стойчо Стойчев коментира в ефира на „Плюс-Минус“ по Нова телевизия темата с новия апартамент на Цветан Цветанов.

Според Стойчев подобна сделка, независимо дали тя е законна или не, в предизборно време задължително се използва от политическите опоненти.

„Няма проблем да се направи сделка и сега, но ако Цветанов беше купил апартамента на пазарни цени”, каза на свой ред политологът Георги Киряков. Според него заместник-председателят на ГЕРБ трябва да понесе солидна  санкция, „най-малкото да бъде отстранен от предизборния щаб на партията”.

„Каквито и сделки да имаш, можеш да ги направиш след изборите. Затова разбирам емоционалната реакция на премиера Борисов“, посочи политологът.

„Да не навлизаме чак толкова дълбоко в тази конспирация. Разликата в социологическите данни между ГЕРБ и БСП може да се повлияе от този скандал и везните да бъдат наклонени в полза на БСП“, заяви още Георги Киряков.

Ха сега, нека някой от ГЕРБ да каже пак, че президентът Радев не е прав, когато говори за вихрещата се корупция в ГЕРБ и то по най-високите етажи на властта. Президентът сигурно е имал данни от специалните служби, които са принудени да гледат как се ограбва държавата на най-високо ниво и да не могат да направят нищо. И ето, че аферите на „висшите“ гербери започват да гърмят.

Тези политолози са прави, че Цветанов трябва да се махне от предизборния щаб на ГЕРБ. Ние смятаме, че той трябва да се махне и от ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Защото какъв пример ще дава на депутатите си, които и без това бъркат доста надълбоко в кацата с меда?! А най-хубаво ще е, ако физкултурникът го пратим директно в САЩ. Както казва народът, перифразирайки Алеко Константинов „До Чикаго, но…без назад“. Защото ако остане в България, дори да не е председател на предизборния щаб на герберите, изборните манипулации пак ще се вършат под негова диктовка.

Но и тези политолози не са цветета. Вместо категорично да осъдят деянията на Цветанов, Цецка и Веждичката, те съветват физкултурника да си прави сделките, но…след изборите. Значи, според тях, преди изборите трябва да се лъже, а след изборите може да се правят всякакви далавери. Ето това хората наричат „език мой, враг мой“.

Но колкото са виновни те, толкова е виновен и Борисов. Защото той не се впечатли толкова от далаверата на Цветанов с апартамента, колкото от това, че не е изчакал да минат изборите. С други думи, какъвто началникът, такива и подчинените.

Но, както вървят нещата, Борисов ще пази Цветанов, докато не рухне и самият той, заедно с него.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *