Почина Жорж Ганчев! „Защо ме гледаш умно, българино?!“, бе една от култовите му фрази!

България отблизо

След кратко боледуване, на 80 годишна възраст ни напусна Жорж Ганчев, една от най-ярките фигури в новата история на България. 

Починал е българският политик, многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, Жорж Ганчев. Това пише в писмо до медиите режисьорът Живко Ботев.

„С голямо прискърбие ви съобщаваме, че днес в 6:30 часа спря да тупти едно голямо българско сърце. Той остави трайна диря със своето родолюбие, непримиримост, отдаденост и силна любов към хората и Отечеството.

През богатия си жизнен път освен с политика като водач на партии и коалиции в няколко български парламента, се занимаваше активно и със спорт, телевизия, бизнес, музика и литература.

Познат в почти всички краища на света той допринесе за много ключови партньорства в международната политика и някои важни икономически връзки на България през последните 30 години.

Неговото семейство и близки благодарят на всички българи за любовта и доверието през годините.“

„Днес този свят напусна моят кръстник Жорж Ганчев ! Ренесансова, космополитна личност с невероятна култура и енциклопедични познания.

В България осмиван и подиграван от секви идиоти, комплексари и продажници (като лицето Славуца например),  Жорж оставя своя ярък подпис в най-новата ни история и незабравими спомени в сърцата на близките си хора.

Ще го изпратим в петък в Света София !“, написа в социалните мрежи и кръщелникът на Жорж Ганчев Стоян Бончев./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

1 thought on “Почина Жорж Ганчев! „Защо ме гледаш умно, българино?!“, бе една от култовите му фрази!

  1. ТОЙ БЕШЕ ПЪРВИЯ И ЕДИНСТВЕН ЧОВЕК В ПОЛИТИКАТА,КОЙТО ОТКРИТО В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ИМ ГОВОРЕШЕ ЧЕ СА ТЪПИ С МЕТАФОРАТА „УМНИ“ „ЗАЩО МЕ ГЛЕДАШ „УМНО“ БЪЛГАРИНО !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *