По заповед на Владимир Путин, Русия помага и на Сърбия!

Свят

Тези дни сръбското правителство помоли Русия за помощ в борбата с новия коронавирус в рамките на споразумение между двете страни за сътрудничество в извънредни ситуации.

Русия изпрати 11 самолета с медицинско оборудване и 87 медици за борба с епидемията от коронавирус в Сърбия, съобщиха РИА Новости и БТА, позовавайки се на източници от руското министерство на отбраната.

Грамадните руски Ил-76 доставиха на летището в Батайница, което се намира на 20 километра северозападно от Белград, оборудване за епидемиологична диагностика и дезинфекция, както и военни специалисти, включително военни лекари и специалисти вирусолози от войските за радиационна, химическа и биологична защита на Русия.

Помощта за Сърбия се оказва по поръчение на руския президент Владимир Путин.

Според Министерството на отбраната, на 4 април в Белград ще се проведе среща с участието на представители на Министерството на здравеопазването и Министерството на отбраната на Сърбия за да се определят приоритетни обекти, на които ще работят руските специалисти.

Според последните данни на сръбското Министерство на здравеопазването, 31 души са починали от коронавирус в страната, общият брой пациенти достигна 1171, съобщава уважаваната информационна агенция РИА Новости.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним, че ние не само нямаме такова споразумение за сътрудничество при извънредни ситуации с Русия, каквото има Сърбия, ами на всичко отгоре, правителството на Борисов обяви преди година Русия за противник на България.

Дали Борисов е осъзнал грешката си, не може да се каже със сигурност, но въпреки това той продължава да моли Владимир Путин за помощ. Само че, както казва президентът Радев, победата в битката се кове в мирно време, а не когато войната върлува из дома ти. Тоест, трябваше когато всичко в света беше спокойно да създадем такива условия за сътрудничество с Русия, а не само със Запада, които да ни гарантират в максимална степен, че държавата ни ще се справи дори с неочакваните предизвикателства като тази коронаинфекция.

Дано поне сега Борисов да вземе мерки не само да ограничава хората, но и да потърси сътрудничество с Русия, защото виждаме, че няма друга държава по света, с изключение на Китай и Куба, които да оказват помощ на закъсалите народи в Европа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *