По заповед на Владимир Путин руската армия влезе в Италия! /и ВИДЕО/

Свят

Въоръжените сили на Русия започнаха в неделя да изпращат медицинска помощ за Италия, за да помогнат на страната в борбата с епидемията от коронавирус.

Доставките станаха възможни, заради настояване на президента Владимир Путин. Това предадоха световните агенции, като цитират официално комюнике на руското министерство на отбраната в Москва.

Президентът на Русия е провел продължителен разговор в събота вечерта с италианския министър-председател Джузепе Конте, в рамките на който италианският премиер е помолил руския държавен глава да окаже подкрепа на Апенините. Москва се е ангажирала да изпрати екипи експерти и машини за дезинфекция в най-засегнатите райони на Италия.

Медиите публикуваха кадри от излитането на самолети от военно – транспортната авиация на Русия „Ил-76“, които днес напуснаха летището „Чкаловски“ и се отправиха към Италия.

В Италия ще бъдат прехвърлени и 100 руски военни специалисти от областта на вирусологията и епидемиологията, снабдени с необходима техника и оборудване.

Италия отчете в събота срещу неделя нов рекорден брой смъртни случаи за денонощие и в страната те надхвърлиха 5000 за последния месец. Руското министерство на отбраната е организирало осем мобилни медицински бригади, които ще бъдат превозени с транспортни самолети до Италия, заедно с медикаменти и оборудване.

На Ботуша избухна огромен скандал в събота след публикация в римския всекидневник „Ла Република”, че митниците на Чехия са присвоили „по невнимание” близо 700 000 медицински маски, както и друго оборудване, предназначено от Китай за Апенините.

Официална Прага не е реагирала на обвиненията, но наблюдатели припомнят, че във вторник миналата седмица чешките власти се похвалиха със спирането на опит за нелегален износ от страната на 700 000 медицински маски с неясен произход, без да посочват дестинацията на експорта. Същевременно папа Франциск съобщи, че тази седмица ще отправи извънредна благословия Урби ет Орби (към града и към света), каквато обикновено се прави само на Коледа и Великден.

Главата на Римокатолическата църква призова вярващите от цял свят да се молят за спиране на епидемията от коронавирус. Папата направи неочакваното изявление по време на редовната си неделна литургия, която се разпространява от Ватикана по интернет и телевизията, вместо както обикновено да се произнася пред хората, събрали се на площад „Свети Петър“, пише информационният портал blitz.bg.

Вижте видеото тук:

Tagged

3 thoughts on “По заповед на Владимир Путин руската армия влезе в Италия! /и ВИДЕО/

  1. По обществената, божкем, телевизия още не са пуснали тази новина, но имат наглостта да говорят за фалшиви новини. Очевидно Кошлуков и неговите душеприказчици още не вдяват, че светът се променя. Най-приятелски ги съветвам навреме да си купят рубли и юани, и да сменят русофобския си чип с русофилски. Някои от тях вече се подготвят да станат първи русофили и да обявят русофилите в русофобия.

  2. Е нали това е целта? Да запушат устата на сайтовете и да останат да ни информиарат само телевизиите. А те няма да „видят“ и да кажат, ако ще и целият руски авиофлот кацне в Италия да помага на болните. Ако нямаше видео, можеха и тук да обявят новината за фалшива и да я свалят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *