Предизборна жега: Политически анализатори пророкуваха нещо необичайно! Ето кой ще е „решаващият фактор“!

България отблизо

„Изборите в София ще бъдат съдбовни не само за София, но и за ГЕРБ, и за БСП. В някаква степен тези избори ще бъдат съдбовни за лидерите на тези две партии – и за Борисов, и за Нинова”.

Това коментира в предаването „Плюс-Минус – коментарът след новините” журналистката Валерия Велева.
„Всеки пробив в плътната синя карта на ГЕРБ, която е в момента, от страна на БСП, ще е успех за БСП, защото те тръгват от кота нула. Те нямат нито един кмет в голям областен град. Изборите ще бъдат оценка за управлението на ГЕРБ, защото местната власт е най-близо до хората”, коментира Велева.

„ГЕРБ вероятно ще остане лидер като партия, която ще има най-много областни кметове. Но високият резултат от 2015 г. поставя капан на ГЕРБ за 2019 г. Защото всеки един загубен областен град, ще се чете като ерозия. Въпросът е коя от двете основни партии, ще успее да наложи интерпретацията след изборите, че е победила”, коментира политическият анализатор Димитър Ганев.

По думите му изборът в София е изключително важен. „София е символен град. Битката ще бъде ожесточена. Победителят в София ще даде легитимност на интерпретацията след изборите кой точно е победил – ГЕРБ или БСП”, заяви Ганев. Според него в тези избори ще има „няколко сигурни, и много несигурни неща”.
„Няколкото сигурни, ми се струва, че това ще са двамата основни кандидати в битката и без съмнение за първи път откакто ГЕРБ присъства на политическия терен ще има балотаж в София. Оттук нататък идват само неизвестни. Най-голямото неизвестно е как ще се държи електоратът на „Демократична България”, както и негласувалите досега.
„Как тези хора ще решат да гласуват и дали ще гласуват на втория тур – това ще бъде решаващият фактор”, заяви Ганев.
„Манолова е в по-драматична ситуация от Фандъкова. На Фандъкова избирателите са ясни. Мая Манолова се явява независим кандидат с инициативен комитет, важно е кой ще бъде в него. Няма да бъде в никакъв случай изявена политическа личност.
Много е важно членовете на този инициативен комитет – дали ще има членове от БСП, ярки червени личности. Тя бяга от това. В същото време може да обиди червения електорат от София. ЩЕ се опита да направи реверанс към десницата”, коментира Валерия Велева./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *