Предизборните обвинения и арести на ГЕРБ се срутват като картонени кули!

България отблизо

Специализираният наказателен съд на практика призна, че обвинението на неговата специализирана прокуратура срещу Николай Димитров – кмет на община Несебър и общинския съветник Петър Тодоров е несъстоятелно.

Спецсъдът отмени ареста на Димитров и го освободи срещу парична гаранция от 40 000 лв., а Тодоров освободи срещу парична гаранция от 20 000 лв., съобщава БНР. Явно огромните парични гаранции са начин да бъдат наказани кмета на Несебър и общинския съветник. Както и да се измие донякъде оцапаното лице на така наречената „специализирана“ прокуратура.

Най-накрая е била разгледана мярката задържане под стража за кмета и общинаря, като решението на Специализирания наказателен съд е двамата с повдигнато обвинение за купуване на гласове да бъдат освободени срещу парична гаранция, каза говорителят на съда Светла Георгиева.

На 19 декември в 10 часа Апелативният специализиран наказателен съд е насрочил ново заседание, в случай, че бъде внесена жалба или протест от прокуратурата. Спецпрокуратурата е обжалвала определението на съда, съобщава Бургас.инфо, цитиран от epicenter.bg.

Припомняме, че на пети декември съдът освободи и общинския съветник Георги Георгиев. А първоначално арестуваните Константин Лефтеров и Атанас Япаджиев бяха освободени още по-рано.

Значи, по всичко изглежда, че арестът на кмета на Несебър и на няколко несебърски общинари, е бил предизборен. Държаха хората месец и половина в ареста, без да са налице основателни доказателства, което бе установено не от друг, а от Специализирания наказателен съд. Как тогава хората да имат доверие на ГЕРБ или на техните прокурори, когато невинни хора са държани с месеци в ареста?!

Но на всяко нещо му идва времето. Ще дойде времето и за това ГЕРБ да отговаря за золумите и аферите си.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *