Президентът на Белорусия обяви НЕВЕРОЯТНА новина! Ето какво се случва в действителност! И ВИДЕО!

Свят

На срещата между президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко в Сочи, белоруският лидер обяви сензационна новина.

Александър Лукашенко оцени, цитиран от уважаваната руска Федерална агенция за новости, вероятността от сближаване на двете държави в близко бъдеще.

„Ние сме готови да отидем толкова далеч в единението и обединението на нашите държави и народи, колкото сте готови и вие“, заяви в прав текст Александър Лукашенко след срещата с Владимир Путин, цитиран от https://riafan.ru.

При това, президентът на Белорусия подчерта, че на същото мнение е и неговият приятел и колега Владимир Путин.

„Ние и утре можем да се обединим, нямаме проблем за това, но готови ли сте вие русите и белорусите“, зададе въпрос Александър Лукашенко.

По неговите думи, в случай, че народите на двете страни не са готови затова, ще трябва да се изчака известно време, докато завърши подготвителния период. После белоруският президент обясни, че суверенитетът е „свято нещо“. И че все пак, трябва да се изхожда от действителността, защото в момента са налице две държави.

Припомняме, че съвсем наскоро Александър Лукашенко категорично отхвърли възможността за обединение на Русия и Белорусия.

Но, междувременно нещо се е случило, за да го накара коренно да промени мнението си. И това нещо, по всяка вероятност е желанието на Запада да погълне Белорусия, така както направи това с Украйна. И виденията, че Западът ще доведе и неговата страна до ужасяващата бедност на Украйна, а него самия ще принуждава да тръгне да се бие с Русия…Явно тези видения са накарали белоруският президент да преосмисли позицията си.

Понеже в случай, че Русия спре да оказва политическа и икономическа подкрепа на малката съседна страна, тя веднага ще попадне в ръцете на Запада. А от такова „поглъщане“ никой не може да очаква нищо добро.

И това възможно „интегриране“ на Белорусия в западните структури, съвсем не е някаква фантазия. Тя е напълно реална, както е реален и погромът, на който ще бъде подложена страната. По простата причина, че американците не се поколебаха да извършат това и в самата Русия през кошмарното последно десетилетие на миналия век.

Така че Лукашенко има над какво да се замисли. И явно, заради това, променя мнението си и поема курс към сближаване с Русия. Понеже такова сближаване гарантира просперитет на страната му. И, разбира се, спокойни старини за него самия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *