Президентът предупреди: Идва нещо много опасно за България!

България отблизо
Този, който дава парите, превръща партията в негова. Въпросният дарител може да е кандидат за концесионер, може да е изпълнител на обществена поръчка, да е регистриран в офшорна зона. Президентът не оспорва ограничения размер на субсиидите, а оспорва неограничения размер на даренията. Решението противоречи на Конституцията.

Така секретарят на Румен Радев по правните въпроси – проф. Емилия Друмева, коментира пред bTV мотивите на държавния глава, който наложи вето върху текстовете от първата актуализация на бюджета, с което се разрешава на фирми да правят без лимити дарения на политическите партии.

 

Едните партии ще бъдат могъщи, тъй като към тях ще валят даренията, а другите ще изпаднат в немощ. Така те, в същността си, са уронени. Тогава налице ще е много сериозно изменение, дори подмяна на политическата система по Конституция. Ще се случи подмяна на формулата на управление“, каза още тя.

С въвеждането на това неограничено даряване на средства се засяга същността на политическата система, която е създадена и функционира – устройството на държавата ни като демократична, смята Друмева. Демокрацията и народовластието ще останат само на думи, а всъщност парите ще избират и бетонират партиите.

Ясно е за кои партии става дума. ГЕРБ в момента превзема цялата власт в държавата.

Само че това става някак незабелязано от другите и най-вече от народа.

Народът спи.

А като се събуди, вече ще е много късно!

istinata.net

Tagged

1 thought on “Президентът предупреди: Идва нещо много опасно за България!

  1. А стига бе! Президента и Слави са дупе и гащи. Кво се прав са Румбата на „васис’дас“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *