Президентът Радев ВЗРИВЯВАЩО: Сътрудничеството и дружбата ни с Русия нямат алтернатива!

България отблизо

Убеден съм, че икономическото ни сътрудничество и приятелските връзки с Русия трябва да се развиват, независимо от санкции и контрасанкции – така както ги развиват нашите западни партньори.

„Освен това вековни ни исторически връзки са причина за изключителната близост между нашите народи, която е устояла на всички превратности на времето и политиката“.

Това каза президентът Румен Радев в интервю за Информационна агенция ТАСС, като призова правителствата на България и Русия да материализират възстановения диалог на най-високо равнище, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Взаимноизгодните ни отношения трябва да се развиват особено в енергийната сфера, при спазване на важни принципи като конкурентност, прозрачност, сигурност на доставките и – особено важно за България – на изгодна цена“, заяви президентът Румен Радев в интервюто по повод предстоящото си работно посещение в Руската федерация за участие в Международния икономически форум в Санкт Петербург.

По думите на държавния глава, икономическият форум в Санкт Петербург се утвърждава като една от водещите в света платформи за обмен на идеи в областта на икономиката и политиката. „Уникалното географско и културно положение на България на стика между различни култури я правят интересен партньор. Вярвам, че това ще се осъзнава от все по-широк кръг политици и предприемачи. Най-активните вече са в България“, коментира Румен Радев.

Президентът посочи, че още в първия ден на визитата си ще се срещне с президента на Руската федерация Владимир Путин, с когото през 2018 г. възстановиха диалога между България и Русия на най-високо равнище след десетилетно прекъсване. „Този диалог трябва да се материализира от правителствата. Мисля, че с президента Путин споделяме това очакване“, призова държавният глава и отбеляза, че втората среща на двамата в рамките на такъв къс срок внася нова динамика в двустранните отношения./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *