Президентът Радев взривяващо: „Чистата и свята република“ Я НЯМА! Трябва ЗАЕДНО да си я върнем!

България отблизо

„Волята за истина и правда са по-силни от всяко униние“, заяви държавният глава на възпоменателната церемония по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата пред паметника му в столицата.

Президентът Румен Радев заяви, че портретите на Левски висят в кабинетите на управляващите като икони в запустяла черква. И попита правителството „Още ли народната работа стои над всичко или вече й казваме просто политика?“

„От Дякона, продължи президентът, не ни останаха много записани думи. Но и тези, които са стигнали до нас са достатъчни, за да разберем какво мисли той за нашето време. В републиката, пише Апостолът, „всекиму ще се държи сметка за делата“. Така ли е днес?“ На всеки е ясно, че днес не е така. А трябва да бъде. Но за да стане, е нужно всички заедно да се преборим за свободата си.

 „Работим изцяло български и не искаме да се водим по никого извън Българско“, заявява Левски. Но така ли е днес?“, пита риторично президентът. А отговорът е известен на всички. Откритият слугинаж на правителството на ЕС и САЩ ни превръщат в държава-марионетка, която никой не уважава. Защото загърбихме приятелите си от Русия и се кланяме на своите исторически врагове от Запада, които превърнаха държавата ни в пепелище.

„В бляновете си, отсича като с нож президентът, великият карловец вижда как хората избират свободно своите управници и в тази нова България „всичко ще зависи от вишегласието“.

Днес, обаче, и това право е обект на посегателства“. И на всеки е ясно кой посегна на това право. Правителството на Борисов стои вече почти 10 години на власт, въпреки желанието на народа. И управлява в интерес на своите западни господари.

„С вярата в родината и волята за истина и правда, един дякон събуди цял народ и го поведе към свободата, гърми президентът. Научи ни, че не само времето нас обръща, но и ние него обръщаме“. Но за да го обърнем, добавяме ние, ни трябва смелост. Нищо повече и нищо по-малко.

„Дяконът ни показа, че робът може да е свободен, както може и свободният да погуби свободата си, защото това е въпрос на избор. Въпрос на борба“.

В тази борба Левски загуби себе си, но спечели за цял народ. Днес най-добрата почит към Апостола не са венците, а съзнанието, че не думи трябват, а дела. Че съдбата ни не е в ръцете на неколцина, а в нашите дружни усилия.

Поклон пред делото на Васил Левски.

Да живее България!

 istinata.net

Tagged

1 thought on “Президентът Радев взривяващо: „Чистата и свята република“ Я НЯМА! Трябва ЗАЕДНО да си я върнем!

  1. Хахааа… Представете си, един предател, продал се на враговете ни САЩ и НАТО, цитира Левски! Това е кощунство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *