Президентът Радев намекна за драстична промяна в България! Ще се сбъдне ли невероятното?

България отблизо

Президентът Румен Радев направи нещо на пръв поглед невинно и неангажиращо. И същото време стресиращо за някои.

За пръв път от месеци той смени профилната снимка на личния си профил във Фейсбук.

На новия фотос той позира изправен и сериозен, докато на предишния беше взел кадър от момент, в който изнася реч.  За нула време новата снимка на президента бе лайкната от хиляди българи.

На пръв поглед между двата фотоса няма особена разлика. Дали изнася реч, или просто е застанал за снимка – какво значение? Даже прическата и вратовръзката му са еднакви!

Но много българи веднага забелязаха разликата.

Досега на профилната си снимка президентът озираше на фона на българското знаме и това на ЕС.

На новата обаче флагът на Евросъюза го няма и присъства само българското знаме. Фонът също е в бяло, зелено и червено.

Дали това е намек?

Предишната профилна снимка

Обикновено Радев не прави нищо, без да го е обмислил. В случая няма как да му се е изплъзнал европейския флаг, или да е забравил да го сложи поне като фон. Или фотографът му пак да се е разсеял.

Само с една снимка президентът намеква на еврогосподарите ни, че България е суверенна страна и трябва да защитава първо националните си интереси, а след това тези на Евросъюза.

Сегашната снимка

На фона на всички снимки, на които Борисов стърчи до синия флаг със звездите, забравяйки за трикольора, Радев категорично застава пред родното знаме.

Дали това не е първият признак, че президентът тръгва по пътя на Орбан и се готви да постави България и българските интереси на първо място? И то в деня, в който Борисов стана „Европейска личност на годината“?

Нищо чудно.

Той отдавна се опитва да промени статуквото, но ГЕРБ са го обкръжили като лешояди и не му дават и крачка да направи.

Само с една снимка обаче направи първата.

Ще видим какви ще са следващите!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

14 thoughts on “Президентът Радев намекна за драстична промяна в България! Ще се сбъдне ли невероятното?

  1. Дано по-скоро да е тази промяна!!!! Всички я искаме и чакаме с нетърпение!!!

  2. „За нула време новата снимка бе лайкната от хиляди овце, припознали в Радев новия чобанин! Няма начин стадо да е без чобанин! Хахааа… Забравихте, че чобанина е и касапин!

  3. Ради Чухлев ,не може ли по-културно да си изразяваш мнението- българите овце с чобанин Радев.Плюя на болният ти мозък ,че показваш цялото си мерзко величие и долнопробен мозък.Черноглед българин си ,което го показваш само в две изречения,на фона на изстрадалият и беден народ.

  4. Дано достойният ни президент , който показва държавническо поведение поведе народа за достоен живот в Родината, а не по чуждите държави. Естествено е това да не се хареса на дебили, джендъри, продажници и прочие. Дано си оправим държавата, тогава и другите ще започнат да ни уважават, а не да потупват този и онзи продажник по главата подигравателно. Дано !!!

  5. Уважаеми сънародници,
    Президентът е с ограничени правомощия и няма законно право да поведе народа за смяна на системата. Точно обратното трябва да стане – народът да излезе масово на митинги за предсрочни избори. Те да бъдат спечелени от една политическа формация с една точка в платформата: свикване на Велико Народно събрание за промяна на Конституцията. Тук е мястото да се дебатира и приеме най-подходящата форма на управление, избирателна система, участие в международни организации и пр.
    Моето лично мнение е президентска република с малоброен парламент, избран по мажоритарен принцип като не се допускат личности, вече били във властта. Забрана на политическите партии!
    Това е възможно ако се намерят некорумпирани юристи, които да подготвят законовата база на новата власт. Да се запише в Конституцията, че за корупция и незаконно присвояване на парични средства, имоти и др. наказанието е лишаване от българско гражданство и изселване.
    Моля, не провокирайте президента и не искайте от него невъзможни неща. Не се обиждайте един друг, а дискутирайте и се информирайте взаимно. Има ли воля българинът да направи законово общество, „чиста и свята република“? Съмнявам се…

    1. Напълно съм съгласна с вас за ограничените права на президента. Напълно съм съгласна , че народът трява да излезе на улицата, но нали 2013 г. цяла България се вдигна и нищо не стана . Отиде си Бойко 1, за да дойде Бойко2 . Трябва тотално да се променят нещата – ограничаване броя на депутатите . В България има 31 избирателни района – 31 депутата , по един от всеки район или по 3 т.е. 93 и нито един повече. Тези, които са били 2 мандата , повече нито ден, тези които нямат средно образование не трябва да гласуват, тези, които не са били през последните 6 месеца в страната също. До кога хора, които не живеят в България ще ни определят съдбата. Всеки депутат само по местоживеене, а не като сега цяла София плъзва по страната депутати да бъдат . На последните избори всички водачи на листи за Варна бяха хора от София, които нямат нищо общо с Варна. Още много предложения имам, но тук не мога да изложа всичко. Президента има какво да покаже на народа и мисля, че ще го направи, но сега не искам да го пиша.

  6. Българският народ ще застане и ще подкрепи, и ще бъде в помощ на Президента си Румен Радев, защото само той доказа, че работи за доброто на избирателите си и на Родината ни. Вярваме в него!

  7. Пълна подкрепа за Президента. Неговите „намеци“ улучват целта.

  8. Желаният и следван с душа и сърце Български президент – генерал-майор Румен Радев! И да – той е владетелят на висшия пилотаж, както професионално, така и в преносен смисъл, Българи! Той е нужният на България и Българщината безпогрешен тактик и стратег – Истинският! Да пребъде! Бог с него и всички нас!

  9. Стига сте повтаря ли за ограничените правомощия.
    Това не е най-важното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *