Президентът РАДЕВ ОТВОРИ вратата на ВЛАДИМИР ПУТИН към БЪЛГАРИЯ! Ето КАК той отново ПОКАНИ ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ у нас! Вижте ТУК!

България отблизо

Снощи в ефира на руската държавна телевизия „Россия 24“ президентът Румен Радев отново покани руския президент Владимир Путин на посещение в България по повод 140 годишнината от деня, в който победоносната руска армия освободи България от петвековното турско робство.

Румен Радев не направи това директно, но в цялото интервю, което той даде за предаването „Формула власти“ с водещ известния руски журналист Михаил Гусман, който е и първи заместник генерален директор на държавната информационна агенция на Русия ТАСС, нашият президент прояви в пълна мяра своето уважение и обич, както и уважението и обичта на целия български народ към нашата славянска сестра и двойна освободителка Русия.

За никого не е тайна, че надеждите на българския народ и надеждите на народите от цяла Европа и света, днес отново са насочени към велика и мощна Русия и към нейния харизматичен президент Владимир Путин. Защото хората отдавна ги възприемат като Миротворци и спасители на света от  новото робство на евроатлантическите транснационални корпорации.

РУСИЯ ПОДКРЕПЯ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ И БЪЛГАРИЯ

И тази велика и мощна Русия, чрез интервюто за телевизия „Россия 24“, показа категорично и недвусмислено, че подкрепя президента Радев и България. И че този път няма да позволи на никого да попречи на огромното народно желание за сближаване между двете братски, славянски страни – Русия и България.

Интервюто започва с кадри, които показват величественият храм „Рождество Христово“, намиращ се под легендарния връх Шипка. А дикторът подчертава, че по традиция, датата 3 март, България и Русия отбелязват заедно. Малко по-късно в интервюто е показан и най-големият православен храм в България „Александър Невски“, построен в чест на победата на руската армия над османските поробители.

Водещият Михаил Гусман не крие симпатиите си към Румен Радев като разкрива всички отличия, които е получил нашият президент по своя път от военен пилот до командващ Военно-въздушните сили на България, а след това и до президентския кабинет на „Дондуков 2“.

Още в началото на интервюто Румен Радев подчертава, че най-голямото събитие в историята на двата братски народа е освобождението на България от турско робство. И че това събитие още по- силно свързва нашите два славянски народа, чието братство се крие в дълбините на миналото.

Президентът Радев не забрави да отбележи че „Санстефанският мирен договор възкреси България в границите, за които мечтаеха дейците на нашето национално-освободително движение. Но Берлинският конгрес унищожава тези мечти като размества границите на Санстефанска България“.

По този начин Румен Радев посочва огромната роля на Русия не само за освобождението на родината ни, но и за възраждането й в нейните исконни територии, гъсто населени с българи.

Михаил Гусман отбелязва, че от края на 14 век българите на са прекъсвали своята борба за освобождение на родината от турско робство. И че българите са съхранили своята национална идентичност, благодарение на православните църковни храмове, които се превръщат в обител на непреклонния български дух.

Румен Радев подчертава още, че дълбоките връзки между българския и руския народи са се формирали в продължение на много векове. И са създали онази неповторима сплав на сътрудничество, приятелство и братство, която и днес е също толкова силна и за двата славянски народа.

Президентът Радев особено акцентира на факта, че независимо от всички промени, дълбоките връзки между нашите два народа са живи и днес. Особено на чисто човешко, емоционално и културно, а и на религиозно ниво.

Но, продължава президентът, по време на прехода, политическите и икономически връзки между България и Русия западат. И аз мисля, категорично заявява Румен Радев, че нашите отношения трябва да се развиват и да се движат напред.

Аз бих искал да видя, продължава Радев, българските селскостопански продукти отново на огромния руски пазар, защото тяхното високо качество е добре познато в Русия. Стратегическо за нас е развитието на връзките ни в областта на туризма. Но ние можем да развиваме сътрудничество с Русия и в много други области като компютърните технологии, защото, по мнението на нашия държавен глава, България се е превърнала в своеобразен център на компютърните технологии на Балканите и в Европа.

Румен Радев не пропусна да отбележи, че нашето членство в ЕС и НАТО не може да реши всички въпроси на България. И че нашата страна е длъжна да си сътрудничи с други страни извън ЕС и особено с Русия по много въпроси, без да пропускаме енергетиката и сферата на националната сигурност.

С други думи президентът покани Русия да ни помага за енергийните проекти, както и за възраждането на нашата отбранителна способност.

Ще чуе ли правителството на Борисов, посланията на българския президент? Едва ли! Но каквото и да правят емисарите на Запада, дружбата между двата народа ще продължава да е толкова силна и крепка, колкото е била през вековете досега.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “Президентът РАДЕВ ОТВОРИ вратата на ВЛАДИМИР ПУТИН към БЪЛГАРИЯ! Ето КАК той отново ПОКАНИ ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ у нас! Вижте ТУК!

  1. А, „сетила се Мара, да се побара!“ Явно на президента Радев са му направили забележка от Козяк 16, че играе „грубо“ с Русия. Иначе подлогите не могат да вземат самостоятелно решения.

  2. Браво г-н Радев , крайно време е да се затоплят отношенията ни с братска РУСИЯ ! БРАВО !

  3. Президентът на Р.Б. има всички правомощия да направи пряка покана към друг държавен глава. Но г-н Радев се страхува да покани В.П. пряко, защото е американско протеже. Дребните противоречия с Брюксел са за имидж и в интерес на САЩ за дестабилизиране на Европа. Единственият политик, през последните 30 години, избран с почти 70% от гласоподавателите, генерал от ВВС,, не посмя да разпусне Парламента и да вдигне България над нивото на Швейцария-от САЩ не му разрешават! И още много , много….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *