Президентът Радев отново е на страната на народа!

България отблизо

Преди тридесет години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност, написа Президентът Радев във Фейсбук.

Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение. Бедността, безнаказаната корупция и престъпност, и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни“, се казва още в изказването на президента. ,,Ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава – с висок стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да гарантираме необратимост на демократичните процеси, а не на ограбването на държавата. Трябва да гарантират върховенство на закона, прозрачност и ефективност на институциите, изграждане на нова политическа култура и формиране на свободно и овластено гражданско общество“, посочи държавният глава.

Затова казваме, че президентът Радев винаги е на страната на народа. Защото той не празнува и не се захласва по 10-ти ноември, както останалите политици и медии. Той иска много повече. Иска възстановяване на справедливостта. Висок жизнен стандарт. Истинска народна демокрация. Понеже какво представлява този 10-ти ноември, който сега богатите празнуват и венцехвалят? Ами много просто. Един антинароден преврат, който на всичко отгоре унищожи цялото, създадено от обществото по времето на социализма, богатство. И го натика в джобовете на „честните частници“.

И сега тези „честни“ богаташи, които станаха милионери и милиардери за една нощ, а народът пропадна в блатото на мизерията, се подиграват с обществото и не само в България, а в цяла Източна Европа. Те говорят за някакви демократични ценности, но подразбират само онова, което запазва тяхната власт и ограбените от народите пари. На хората не им е оставен никакъв шанс да живеят достойно. Всяко нещо се налага със сила и манипулации от властта, която вече започна да придобива признаците на незаконно узурпирана и отнета от народа власт. Защото хората не я избират по време на така наречените избори. По време на изборите властниците се самоизбират.

Дори Вождът на ГЕРБ бе принуден да нарече своите хора по места „дерибеи“. Елена Йончева и Корнелия Нинова разкриха мафиотската основа на тази власт. Президентът Радев нееднократно заяви, че тази безконтролна власт не трябва повече да тежи на народа.

Стената, която пазеше народите на Източна Европа от разрушителната стихия на неолибералния капитализъм рухна. И заедно с нея рухнаха икономиките на източноевропейските държави. Нашите страни станаха суровинен придатък на Запада. Брюксел си назначи местни управители и зароби народите. Връхлетя невиждана демографска катастрофа.

И сега хората с основание питат може ли това повсеместно унищожение да се нарича „светла дата“, „рухване на комунизма“, „начало на демокрацията“ и други тям подобни клишета?! Естествено, че не може! Понеже не рухна комунизмът, който не съществуваше, а бяха затрити икономиките и достойния начин на живот на стотици милиони хора. Милиони човешки съдби бяха прекършени и унищожени. Стотици хиляди умряха от глад и мизерия. За каква „светла дата“ може да става дума?!

На всичко отгоре демокрацията, свободата и справедливостта така и не се осъществиха. Богатото малцинство яхна стотиците милиони обеднели обикновени хора. А това в никакъв случай не може да се нарече демокрация!

Ето защо президентът Радев отбелязва, но не празнува тази дата. Защото тя е зловещ  преврат, който докара глад, болести и смърт на народите. А Румен Радев, както винаги, е на страната на обикновените хора. Той ги обича и те го обичат. И заедно се борят против новото робство на Мамона.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Президентът Радев отново е на страната на народа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *