Президентът Радев принуди Борисов да направи нещо, което не искаше!

България отблизо

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея.

Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място, в клъстер от други болници, в паркова среда“.

Това заяви министър-председателят Борисов, ни лук ял, ни лук мирисал, по време на среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница.

Премиерът Борисов подчерта, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от epicenter.bg.

Припомняме, че само преди четири – пет дни Румен Радев остро критикува намерението на управляващите да построят нова Национална детска болница, като използват скелетът на 40 годишна недовършена сграда в карето на Александровска болница.

Тогава, здравният министър Ананиев питаше срещу какво се протестира като нямало още проект и старата сграда била изследвана архитектурно за всякакви рискове и нямало проблем в нея да се нанесе детската болница. Оказа се, обаче, че проблем има.

Изявлението на Борисов, което идва само няколко дни след критиката на президента, го доказва.

По този начин Румен Радев за пореден път победи Борисов. И не позволи Национална детска болница да се бута в стара и недовършена  сграда.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *