Президентът Радев: Свалям доверието си от тези, които превърнаха България в бунище! Те не могат да управляват повече!

България отблизо
“Считано от днес официално снемам доверието си от правителството”. Това обяви по време на обръщението си към народа държавния глава Румен Радев.

Президентът отправи остри критики към кабинета “Борисов 3” заради кризите в държавата.

 

“От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на гражданите. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава – с мисъл и грижа за бъдещето на България. Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива – липса на воля за реформи, за борба с корупцията и разхищенията. Методичното погазване на закона доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции”, заяви Радев.

Той не пропусна да разкритикува правителството за отказа да поеме политическа отговорност за кризата с водата и боклука и категорично заяви – България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да “извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции”.

 

“Търгува се с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване”, коментира още държавния глава..

 

“Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи”, категоричен беше Радев.

 

“Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество”.

Какво направи всъщност президентът Радев?!

Ами каза ясно цялата истина за кабинета Борисов, която на официално ниво досега беше само загатвана. Каза, че корупционните скандали като Апартаментгейт и Кумгейт, водната криза, мръсния въздух и замърсяването на България с боклуци, не са просто проява на некадърност. Те са огромни далавери, за които е отговорно правителството на Борисов и лично премиера. Но когато трябва да се поеме отговорност, премиерът се крие.

Румен Радев продължи и каза, че макар ограбването на родината ни да е в пълен ход, това не стига на разбойниците на висши държавни длъжности. Те търгуват на най-високо ниво с националния суверенитет на страната и то в името на личното си оцеляване на власт.Не беше ли търговия със суверенитет четирите милиарда, които Борисов даде за няколко 50 годишни самолета?! Не е ли търговия с национален суверенитет  и сегашните приказки, че ние ще ликвидираме валутния борд и лева и ще влизаме в еврозоната?! Само за да се угоди на брюкселските богаташи?! Такъв важен въпрос, който засяга всички българи, и за който се изисква референдум, се решава еднолично от Борисов и герберите около него.

Народът няма ли думата за своето бъдеще?! Не, в държавата на Борисов, народът  е лишен от най-важното си право. Правото да бъде върховен суверен на властта. Вместо народът, Борисов се изживява като управник на България.

Затова президентът Радев снема доверието си от правителство, което вместо да работи в полза на народа, е узурпирало властта, иззело е всички правомощия на държавните органи и на народа. И управлява единствено в името на своята власт и на своя интерес.

Оттук нататък думата има народът, който трябва да спре тази правителствена машина за грабежи.

Но президентът Радев има една друга възможност да помогне на нашата родина. И да създаде ситуация, при която народът може да действа без улична революция. Това е опцията, за която загатна началникът на политическия кабинет на президента Калоян Методиев.

Президентът Радев има възможност да обяви създаването на своя партия, която да участва в идващите парламентарни избори. Защото тогава народът ще гласува за тази партия като един. И управлението на ГЕРБ ще се срути.

А снемането на доверието към правителството на Борисов може да е първата крачка към създаването на такава партия, зад който да стои президента Радев. Дано да стане така!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *