Президентът Радев: Ще критикувам всички, които работят срещу народа! Ще се боря срещу корупцията, колкото и да не им е приятно на някои!

България отблизо

Моите критики към управлението не са обвързани към никоя партия. Те са систематични, както е систематична и корупцията, каза президентът Румен Радев, предаде Канал 3.

Държавният глава присъства при представянето на българското издание на книгата „Избрани решение на германския Федерален конституционен съд“

 

„Всяка партия предстои да си прави анализи. Мисля, че БСП и не само те, трябва да обърнат много сериозно внимание на себе си. Партиите трябва сами да се чистят“, каза президентът.

 

„Конституционният ни съд е сравнително млад, но той се превърна в стожер на правовия ред“, добави президентът, цитиран от Агенция „Фокус“.

“ Върховенството на конституцията и контролът са в основата на правовия ред. Това е основна задача на българския Конституционен съд – да брани нейното върховенство. Въпреки, че нашият Конституционен съд е сравнително млад, той се превърна в стожер на конституционния ред“, поясни държавният глава.

Той отрече клеветите, че работи за БСП и има лична вина за лошите изборни резултати, в което го обвини Георги Харизанов.

Работя за България, за народа, който ми е гласувал доверие.

Ще бъде безкомпромисен към всяка партия, която не спазва законите и се облагодетелства на гърба на хората.

Ще продължа да се боря с корупцията и да изисквам да се докаже произхода на парите, с които някои са станали милионери за сметка на народа.

Ще продължа да търся как се възлагат обществените поръчки и кой се облагодетелства от тях.

А това, че някой се страхува и не иска такива проверки, е лично негов проблем.

Българският народ трябва да знае къде и при кого отиват парите му!

„Второто нещо, което все по-отчетливо забелязвам, е тенденцията и политици, и анализатори и коментатори да говорят, че виждате ли – избори могат да бъдат един вид индулгенция за корупционните скандали. Това е погазване на правовата държава. Изборите са политически акт, и те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят грабителство и престъпление“, заяви държавният глава.

„Аз вече свикнах да ме „пакетират“, ако не в партия, то в идеология, ако не в идеология, то е нещо друго. Няма как да се получи, защото вие много добре знаете, че моите критики към управлението не са от вчера, не са обвързани с никаква партия, нито с никаква предизборна кампания. Моите критики са систематични, така както са систематични корупцията и беззаконието, които пораждат точно такъв стил на управление“, добави той.

Tagged

1 thought on “Президентът Радев: Ще критикувам всички, които работят срещу народа! Ще се боря срещу корупцията, колкото и да не им е приятно на някои!

  1. КАКТО ВИНАГИ ТОЧЕН И ЯСЕН Е БЪЛГАРСКИЯТ ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ, И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ВСЕ ОЩЕ ИМА НАДЕЖДА ЗА ОТСТОЯВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ПОБЕЖДАВАНЕ КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *