Президент на МАЛКА държава ОТКАЗА на ЕС и НАТО! Ето какво направи родолюбецът!

Свят

Преди два дни, Георге Иванов заяви категорично, че няма да се подпише под приетия от парламента законопроект за новото име на Македония.

Президентът на Македония един път вече отказа да подпише въпросния законопроект, който трябва да промени името на страната. Сега, Георге Иванов го прави за втори път. Въпреки че няма право, защото Конституцията го задължава, ще не ще, да подпише.

Иванов заяви, цитиран от Асошейтед прес и news.bg, че промяната на сегашното име на страната с новото Северна Македония, е противоконституционно. Той още един път повтори, че неговата позиция няма да бъде променена дори под натиск, заплахи или изнудване.

Македонската конституция дава още една опция на президента. Той може да забави безсрочно, подписването на споразумението.

Тази позиция на македонския президент бе изразена като отговор на изявлението на премиера Зоран Заев, че президентът ще подпише споразумението за новото име на страната, ако то бъде одобрено от парламента.

„Премиерът Заев продължава да лъже македонските граждани, гръцката общественост и международната общност с противоречиви и объркани изявления. Македонският президент няма да подпише споразумение, което вреди на интересите на Република Македония“, бе категоричен пресцентърът на президенството.

Нещо повече. Основната опозиционна партия, която подкрепя Георге Иванов, внесе съдебен иск срещу председателя на парламента Талат Джафери и премиера Зоран Заев, като ги обвинява в държавна измяна.

От тези действия на македонския държавен глава и подкрепящата го партия ВМРО-ДПМНЕ виждаме, че нашите македонски братя съвсем не се шегуват, когато на карта са поставени техните национални интереси.

Но тук не става дума само за промяна на името на нашата съседка Македония. Подтекстът е много по-широк. Тази промяна бе поставена като условие от ЕС и НАТО за влизането на страната в двата западни „съюза“.

Обаче в македонското общество съществува много голяма съпротива срещу тези актове. По простата причина, че обикновените хора в Македония са отлично запознати с това как България бе разрушена само за двадесетина години от ЕС. И как бе наблъскана с войски на НАТО, след като бе принудена да нареже оръжията си за скрап и бе лишена от суверенитет.

Хората край Вардара са запознати и с хала на Гърция, която няколко години, след като прие еврото изпадна в огромна дългова криза. И дори помощта на Брюксел не можа да смекчи удара върху обикновените гърци. А кой ще помогне на Македония, ако се случи нещо подобно с нея?

Македонците много добре разбират, че тук на става дума само за промяна на името на страната им, въпреки че за тях и това е достатъчно основание за протести. Те виждат, че Зоран Заев насила ги тика в западните съюзи ЕС и НАТО, от които никой не е видял нищо добро. Също както Борисов ни тика сега към еврото. За да унищожи напълно държавата ни.

Затова македонците подкрепят с протести позицията на президента Георге Иванов. Защото не искат да станат поредната страна, която Вашингтон и Брюксел унищожават. И разграбват ресурсите й.

Нашите братя се борят мъжки за своя суверенитет. Трябва и ние да се отърсим от страха и апатията. И да помогнем на нашите деца и внуци. Защото тяхното бъдеще е застрашено.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Президент на МАЛКА държава ОТКАЗА на ЕС и НАТО! Ето какво направи родолюбецът!

  1. Да, да… ама – НЕ!
    Ние е сме си „вързани на дървото“ от 2007 г.
    Македония, все още НЕ Е !!!

  2. Браво на президента! Днес получиха официално предложение за НАТО, горките македонци и на тях ще сложат ярема!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *