Пробив в извънредното положение може да доведе до още по-рискова ситуация в България. Вижте какво недогледаха от кризисния щаб!

България отблизо
След въведеното извънредно положение в страната, външното ни министерство съобщи, че сънародниците ни, които са в чужбина, могат да се приберат в България. Под 14-дневна карантина ще бъдат поставяни онези, които се връщат от определените за рискови държави – Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай.

Чехия забранява от понеделник влизането на чужденци. На сайта ни са публикувани всички ограничения за преминаване на границите, които наложиха повечето европейски държави. Във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19, в двата терминала на летище София ще бъдат допускани единствено пътуващи. Затварят се и всички търговски обекти на територията на летището, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките. 24 отменени полета показва справка на сайта на летището. Повечето от и до Италия, информира БНТ.

Сума ти държави в света затвориха границите си, а ние ги отворихме широко.

Вярно е, че туризмът замира, даже е стигнал нулевата точка, но защо като се каже А, не се казва и Б?

САЩ затвори границите. Австрия, Белгия, Хърватия, Унгария, Италия – също.

Над Израел пиле не може да прехвръкне. Всички отиват на задължителна 14-дневна карантина.

Но там имат къде.

Тук мерим една температура на границата и човекът, ако няма, го пускаме. А той може още да е в инкубационен период и да няма никакви симптоми.

Ние затворихме държавата и оставихме отворени границите.

Защо?

Така нито една от мерките няма да има ефект.

Ама кой да помисли…

И дали няма да се развали нечия далавера…

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *