ПРОВАЛЕНИЯТ Западен проект си ОТИВА: ЧЕТИРИ държави НАПУСКАТ Евросъюза след Брекзит!

Свят

Брюксел се страхува, че поне четири нови държави ще се опитат да обърнат гръб на така наречения „Европейски съюз“, след Брекзит, пише днешният The Daily Express, цитиран от агенция „Фокус“.

Поне четири държави може да бъдат посочени, че се канят да напуснат блока и да тръгнат по пътя на Великобритания, това прогнозира експертът по глобален бизнес Хилари Родуич.

Според нея, в последните две години няколко държави, членки на Евросъюза, са проявили голям евроскептицизъм. Холандия, Италия, Швеция и Дания може скоро да последват Великобритания, след като Островът приключи сделката за излизане от Общността и се договори за нормални търговски отношения с нея след 29 март.

За Хилари Родуич, членството в ЕС е нещо като „клуб или култ. Не може един член да напуска и да си вземе каквото си иска. Трябва ЕС да се превърне в нещо по-добро, заради всички други, които остават вътре! В противен случай и други членове ще напуснат.“

Евроскептичната партия на шведските демократи е предупредила Брюксел, че възнамерява да напусне Съюза, ако евробюрократите не направят съществени промени в основните си институции. В същото време проучване на общественото мнение в Холандия изненада много с резултатите си – повече от половината холандци искат страната им да излезе от Евросъюза.

Има слухове и за датчаните, които също са недоволни. В сряда лидерът на младите шведски демократи Тобиас Андерсон предупреди, цитиран от blitz.bg, че партията е готова да разтърси Европарламента веднага след изборите през май. Той обяви, че други евроскептични партии не успяха да предложат нова версия на европроекта, а неговата е в състояние да предложи 113 промени за начина, по който ЕС да взаимодейства със своите държави-членки.

„Ние винаги ще бъдем в Европа, но може би невинаги в Европейския съюз“, е заявил младия политик от Швеция. Холандският премиер Марк Рут също предупреждава, че ЕС трябва да се поучи от „хаоса, който Брекзит създаде и продължава да създава“.

Ето какво се получава, след като брюкселските чиновници, които никой никога не е избирал, си присвоиха правото да диктуват своите измишльотини на десетки суверенни европейски държави. И, разбира се, диктатът на тези чиновници винаги се превръща в покана за самоубийство, към съответната държава, понеже „заповедите“ са насочени против коренните интереси на дадената страна, както и срещу нейната национална сигурност.

Така става в днешния ЕС, и това непрекъснато се повтаря. И с нашата страна, и с другите държави-членки на ЕС. Ето сега, Брюксел се опитва отново да попречи на родината ни да остане на енергийната карта на Европа, да стане енергиен разпределителен център, да получава стотици милиони транзитни такси, както и да осигури нови работни места във връзка с осъществяването на големия руски енергиен проект Южен поток.

Брюксел ни лиши и от изключително изгодните условия, при които Русия искаше да построи АЕЦ“Белене“. И така ни лиши от ниски цени на ток, от екологично чиста енергия, от развитие на ядрената енергетика в България, както и от много нови работни места.

При това положение, щом брюкселските чиновници се опитват да ни убиват, не остава нищо друго, освен да избягаме от този „съюз“, със или без споразумение. Твърдо или меко. Защото другата алтернатива е чисто самоубийство.

Да не говорим, че времето за обединение на Европа и света още не е настъпило. Държавите са с различно развити икономики и разликите са като от Земята до Луната. И докато икономиките не тръгнат всички заедно, докато не се осъществи на практика истинска демокрация, а не либералното й днешно подобие, няма да има условия за устойчиво обединение на европейските държави.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *