Проговориха бизнесмени от списъка на прокуратурата: Ето как бизнес мафията защитавала интересите си!

България отблизо

„Бобокови съм ги виждал един път през живота си, единият може би. И да ги срещна, не мога да ги позная. Тъй, че какви 150, 200, 300 млн., това са несериозни неща. Аз сега чувам от вас това нещо“.

Така Георги Георгов от БСП коментира фактът, че името му фигурира в списък с имена и суми срещу тях, открит по време на обиските на единия от задържаните за аферата с боклука, изнесен от прокуратурата като А. Б.

Второ в списъка е името Гриша. Гриша Ганчев предположи, че не става въпрос за него, тъй като не се познава с братя Бобокови и отказа да говори публично, съобщава bTV.

Алексей Петров също отказа коментар.

Други 120 милиона лева стоят срещу името на оръжейния крупен бизнесмен Петър Манджуков. Той потвърди, че се познава с Пламен Бобоков и имат общ бизнес в Узбекистан. „Отхвърлям, че имам подобни суми във взаимоотношенията си с Пламен Бобоков. Нито на някого дължа, нито някой на мен ми дължи такива суми“, заяви Манджуков.

Според него, този списък е старо проучване на финансовото състояние на бизнесмените – част от тях са в бившия бизнес клуб „Възраждане“. Създаден е 2001 година с цел да защитава интересите на водещия бизнес в България.

Версията за оценка на финансови възможности вече се споделя от анализатори, но причината за огласяването на списъка засега е загадка.

Значи ето как „бизнесмените“ си защитавали интересите. Правят си синдикат, подобен на италианската мафия, оценяват всеки кой колко пари има и колко струва и създават обща черна каса, от която осъществяват „дейността“ си, включително мокрите поръчки.

Аферим! Но на всяко нещо идва края.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *