Прокуратурата отново ТРЪГНА срещу Елена Йончева! Ето КАКВО излезе от прокурорските напъни!

България отблизо

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод публикация в електронния сайт ПИК със заглавие „Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“

В представената информация се посочват данни за извършено престъпление при изграждане на къщи за гости по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От обвинението посочват, че данните са недостатъчни и затова се налага проверка от Главна дирекция „Национална полиция“/ГДНП/.

Служители на ГДНП ще извършат проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, както и информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи, съобщава news.bg. 

„Това е абсурд!“

С тези думи водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева коментира появилите се данни, че нейни роднини притежават три къщи за гости близо до Лозенец, които не се ползват по предназначение.

„Моят свекър е управител още преди да познавам това семейство“, коментира Йончева, цитирана от epicenter.bg.

„В България има жълто-кафяви медии“, каза тя в отговор на въпроса как си обяснява изтичането на подобна информация точно преди изборите. Йончева подчерта, че има правила, по които се правят журналистически разследвания. Разследва се престъпление, което е направено от самия обект на разследването, или когато той вече е бил в роднински отношения с обекта на разследване, а не 10 години преди това.

Припомняме, че вчера Йончева излезе с нови данни по скандала „Ало, Банов съм“. На брифинг в Централата на БСП депутатът изрази недоволството си, че спецпрокуратурата отказва да образува дело. По думите й, до този момент прокуратурата се интересува само от това кой е извършил записа, а не как е извършено престъплението.

Седмица по-рано социалистката заяви, че „Апартаментгейт“ ще бъде заметен като скандала „Ало, Банов съм“. Тогава тя подчерта, че ще обжалват решението на прокуратурата да не повдига обвинение на министъра на културата Боил Банов.

Припомняме, че депутатът от БСП Елена Йончева разкри запис, уличаващ Банов в корупционна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото.

Ето така действа ГЕРБ срещу всеки, който се осмели да разкрие тяхната нагла корупция и то по най-високите етажи на властта. Нахвърлят се срещу него с недоказани обвинения и скалъпени съдебни дела. Затова на Елена Йончева се приписват афери, в които тя нито е участвала, нито е имала възможност да участва. А да се омъжиш за някого и да започнеш да го разследваш е меко казано, неучтиво.

Така че, ако „разследващите“ гербери са открили някакво престъпление, нека го адресират към човека или хората, които наистина са го извършили. А не към някой, който в предполагаемия момент на предполагаемото престъпление, изобщо  не ги е познавал.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *