Протестите продължават! Народът иска нещо СТРАШНО за властта! Вижте ТУК!

България отблизо

Въпреки закъснялата оставка на Валери Симеонов, протестите продължават в цялата страна. Нито майките на децата с увреждания имат намерение да спират, нито който и да било от протестиращите.

Точно обратното. Протестите стават все повече. Исканията –  все по-ясни и безкомпромисни. Искат нещо страшно за Борисов и ГЕРБ.

Някои ще попитат защо протестите продължават, след като наглецът Симеонов вече не е в правителството. Ами много просто. Защото шефът на НФСБ е само част от цялата тежка конструкция, която смазва държавата и унищожава обикновените хора.

Тази „конструкция“ е правителството на Борисов. И затова, съвсем естествено, хората искат оставка на Борисов и целия кабинет. Но вече искат и много повече.

Недоволството, тръгнало от протеста на майките, които Валери Симеонов нарече „кресливи жени с уж болни деца“, както и от високите цени на горивата, вече е насочено към ниския стандарт на живот, лошото качество на здравеопазването, корупцията, липсата на отчетност от страна на политиците, унищожаване на народа и държавата и т.н.

Недоволните, подкрепяни от целия народ,  протестират с искане гражданите да бъдат в центъра на властта, да се промени политическият модел на управление, да бъде намален броят на депутатите и т.н.

„Протестът е обявен като безсрочен. Исканията са внесени в Президентството и в Народното събрание. Те засягат закона за прякото участие на гражданите във властта. Тоест за референдумите, които трябва да бъдат назначавани не само от представителите на властта, а и от така наречената „Гражданска инициатива“.

Тоест, хората да могат да инициират референдуми, с които да се решават и въпроси, които са от компетентността на Народното събрание. Конституцията го позволява, ограниченията са в закона за референдумите. Протестиращите искат също да отпаднат грамадните бройки подписи на хора, както за инициирането, така и за провеждането на референдуми“.

Нещо повече. Протестите в цялата страна се обръщат масово към президента Румен Радев с искане в държавата да бъде въведена нова форма на управление. А именно президентска република, която да замени отживялата времето си парламентарна „демокрация“.

Хората са бесни на случващото се в държавата през последните 30 години, които ясно показаха, че парламентарната форма на управление не може да реши тежките проблеми на България. И единственото, което прави е само да ги задълбочи.

Правителствата унищожават дребния и среден български бизнес. Не правят нищо за развитие на българската икономика. Изцяло се подчиняват на заповедите, които идват от Брюксел и Вашингтон и които превръщат страната в колония на Запада. И в най-бързо изчезващата държава в Европа.

Затова милиони българи искат не само оставката на това правителство. Искат и смяна на формата на управление. Искат президентска република с президент Румен Радев.

И огромната част от протестиращите са категорични, че няма да спрат протестите, докато не се осъществи това тяхно и всенародно искане.

А когато суверенът на властта – народът – иска нещо, то трябва да бъде изпълнено. Въпреки нежеланието на сегашната олигархично-мафиотска върхушка, която управлява страната.

Защото народната революция вече започна.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “Протестите продължават! Народът иска нещо СТРАШНО за властта! Вижте ТУК!

  1. Народа ни започва да се събужда , след тридесет годишен летаргичен сън .

    1. Ами какво чакаш? Почвай ги наред. Да останете само ГРОБарите.

  2. Няма лошо да сме президентска република, но защо пък да е точно Радев?!Не съм против него, но защо да е той?! PR ?

  3. Пълна подкрепа за промяната! Да видим защо трябваха 30 г. страдания , за да осъзнаем, че природата е утвърдила една форма на управление-ДОБРОНАМЕРЕНО СМЕНЯЕМО ЕДИНОНАЧАЛИЕ!/ и при вълците и при овцете е тъка/! Разбира се, че трябва да има възмездие, но дали е разстрел или друго е тема за дискусия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *