Професор издаде смъртен акт на „Обединените патриоти“

България отблизо

Случилото се в последните дни е смъртен акт за „Обединени патриоти“. Това каза проф. Александър Маринов, цитиран от Фокус. 

Той обясни, че в други държави е необходимо да е ясно, коя е управляващата коалиция, но у нас е възможно народните представители да изкарат цял мандат без това да се разбере.

 

„Ако в парламента има 121 души, които искат да си изкарат 4-годишния мандат, без да се съобразяват с никакви политически и морални критерии, те ще го направят.  Само ако някой ги подпъне отвън или други обстоятелства се случат, тогава може да падне парламентът.  И вече никой не си играе с такива глезотии, с извинение, с кавички казвам, да има някаква яснота и политическа последователност“, допълни проф. Маринов, цитиран от Фокус.

Той каза още, че правителството може да падне само, ако се случи нещо, което да го стресне и припомни, че в последните няколко Народни събрания не са изкарвали пълен мандат, но не заради сериозни събития като фалита на КТБ.  Според него управляващите искат да задържат властта заради сделката с изтребителите и избора на главен прокурор.

Но после стремеглаво ще паднат заради многото скандали, които сътвориха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *