Проф. Александър Маринов: Американците да кажат какво е направил „злодеят“ Миталов!

България отблизо

„Великите скалисти планини се напънаха и родиха мишка“.

С тази шеговита перифраза политологът проф. Александър Маринов коментира пред БНР изявлението на държавния секретар Майкъл Помпейо, в което той заявява, че „публично оповестява името на съдията Андон Миталов за участието му в сериозна корупция“.

„Надявам се, че ще стигне смелостта на българските компетентни органи, за да поискат повече доказателства за това в какво се изразява корупцията на този „злодей“ Миталов. Дали е свързана само със случая с Николай Малинов, може да е имало и други случаи“, категорично заяви политологът.

По думите му се е очаквало да бъде посочено име на човек от нива, на които се вземат важните решения в държавата.

„Трябва да сме много наивни, ако смятаме, че американците ще избират своите „мишени“ с оглед благото на българското общество. Те имат свои интереси и преследват свои цели“, заяви проф. Маринов.

Според политолога, всичко, което американците правят в България, е в контекста на противоборството ѝ с Русия в региона. Той смята, че тезата, че корупцията се внася у нас от Русия трябва да бъде доказана, защото тя е дискусионна.

Според него, е важно да разберем и дали съдия Андон Миталов е кандидатствал за американска виза, за да му бъде забранено влизане в САЩ. Иначе какво ще му забраняват, ако той изобщо не е искал виза за влизане в САЩ?!/Източник epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *