Проф. Антоанета Христова сподели каква, според нея е разликата между „преди“ и „сега“!

България отблизо

Политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира проблемите на новата и старата реалност в предаването „Денят на живо“ с Неделина Анева.

На въпрос на водещата на предаването – Какво означава да живеем в нова нормалност? И дали това ще бъде някаква нормалност, която да ни е по мярка, Христова каза:
„Аз имам различно виждане за новата реалност. В този смисъл, че тя ще бъде много по-нормална от старата реалност. Научихме се да си мием ръцете, което е много важно. Какво видяхме през тази криза? На кой разчита всеки от нас- на лекарите, това е нормално. На второ място разчитаме на учените За това се надявам тази сензорика за значимите професии, на които трябва да вярваме, да се преосмисли.“
„Показа се кога е нужна науката, може да не е нужна днес и утре, но е нужна, когато сме подложени на заплаха. Като се замислим колко значими бяхме навремето в изработването на ваксините, а сега страдаме от липса на микробиолози и лекари.
Днешната криза и пандемията са времето, което хвърли светлина върху тези проблеми. Смятам, че нещата ще се оправят, ще се отворим все повече към развитието на технологиите, ще преосмислим стойността си. посочи политическият психолог.
„Колкото повече осъзнаваме стойността си тук в България, толкова повече ще се отдалечаваме и ще преосмислим отношението си към другите държави. Данните от изследване, което направихме ни показаха, че след първата вълна на пандемията стресът е намалял, но от друга страна хората спряха да спазват мерките.
Необходимо е постоянно припомняне, че има нужда от тези мерки. Това е ситуация, в която има много неизвестни, обобщи психологът, цитирана от информационна агенция blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *