Проф. Иво Петров получи фантастичен резултат от нов метод за лечение на коронавируса!

Свят

Озонотерапията намалява смъртността, а критично болни оздравяват, заяви кардиологът.

„Озонотерапията има антиоксидантен и антивирусен ефект и регулира имунитета. Има няколко проучвания, като най-сериозното е от испанските колеги и на базата на него се доказва, че се намалява смъртността на пациентите от 80 процента на 20 процента, като данните ми са от наш колега д-р Милен Бонов, който работи в една от най-добрите клиники в Барселона”, заяви проф. Петров.

В проучването испанските лекари са започнали масово да прилагат озонотерапията в конкретни дози и това е позволило глобалната смъртност на всички критично болни да падне на 8 процента. „Това е фантастичен резултат. Наред с всички известни противовъзпалителни и антивирусни мерки, в Испания са започнали да прилагат и озонотерапията, с която намаляват смъртността драстично.

Озонотерапията вече се прилага профилактично за лекарите, които са на първа линия, които са директно в контакт с пациентите с COVID-19, защото се доказва, че тя има многостранен ефект – въздействие срещу вирусите, има модулиращ ефект относно тази екстремна имунна възпалителна реакция на организма, която наричаме цитокинова буря”, каза още проф. Иво Петров.

Той дори сам се подложи на озонотерапия като профилактика срещу COVID-19 по примера на испанските си колеги.

В Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия. 36 пациенти с пневмония от COVID-19 са били лекувани с озонотерапия в италианската Университетската болница в Удине. 97% от тях не са стигнали до интубация след провеждането на манипулациите. Това съобщава испанското издание corresponsables.com.

От там уточняват, че в Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия и временните резултати са много обнадеждаващи, такива се правят и в Испания. Пациентите, които са били пред интубация и с механична вентилация, благодарение на озонотерапията се подобряват до степен, че не се нуждаят от кислород. Това показват резултатите от първото клинично изпитване, проведено в поликлиниката Nuestra Seсora del Rosario в Ибиса, пише в своя статия информационния портал Блиц.бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *