Проф. Иво Христов: Няма невинни! Всички замесени трябва да платят!

България отблизо

Намеренията за ревизия на приватизацията са един много сериозен въпрос, повдигнат от несериозни хора. Хора, които са зависими и които най-малко имат правото да говорят за това“.

А приватизационният модел в България бе натрапен отвън и изигра своята зловеща роля в разграбването на страната.

Това стана ясно от интервю пред БНТ на  проф. Иво Христов, депутат от ПГ на „БСП за България“

„В резултат на този приватизационен модел, продължава проф. Христов, България от 28-а индустриална сила в света в момента е смехът на Европа. Нека да си го кажем ясно: Това беше вандалско унищожаване на индустриалния и оттам на социалния, и на цивилизационния модел в България.“

Преди 30 години, когато бяха първите митинги, всички си мислеха, че ще има надграждане на тази България, която вече съществува, добави проф. Христов. Сега, по думите му, една разнебитена, срината в цивилизационно отношение държава, е вкарана в глобалните геополитически игри.

Проф. Иво Христов подчерта, че в периода на прехода, отвън беше назначена върхушка, която сега пребивава в целия политически спектър. Затова тук няма невинни. И когато някои сега се правят на благородни девици, по-добре да си погледнат биографиите, включително и в сенчестата им страна.

„Твърденията на някого, пък бил той и премиер, още не са доказателства, категоричен е проф. Иво Христов, по повод обвиненията на Борисов, че Русия претопляла манджата във връзка с публикацията в испанското онлайн издание „Ел Периодико“.

„По въпроса за „дългата ръка на Москва“, „зловещата сянка на Кремъл“…, това да го оставим за някои хора преминали средната възраст, с дебела комунистическа биография и очевидно, с гузна съвест. Като почне някой да ми говори за комунистите, започвам да се оглеждам всъщност кой какво е откраднал… Говоря, в прехода, а не преди това.“

Сега има проблеми с давността и с юридическия аспект на разграбването, понеже приватизаторите си измислиха закони, които да ги пазят от гнева на народа, смята Христов. Затова резултатът от една ревизия на приватизацията няма да отмени „чудовищните резултати от нея и от т. нар. преход.

Запитан за „зелената сделка“, в която Западът се опитва да ни вкара, проф. Христов е убеден, че ни се предлага да дозатрием и това, което имаме. Затова политическият ни елит би трябвало, според него, да се изправи и да заяви, че това няма да бъде допуснато.

Tagged

1 thought on “Проф. Иво Христов: Няма невинни! Всички замесени трябва да платят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *