Проф. Иво Христов: Системата на сегашното управление се взривява!

България отблизо

Виждаме взривяване на сегашната система на управление в България.

Така депутатът от „БСП за България“ проф. Иво Христов коментира натрупването на кризисни явления в страната по БТВ. Той бе гост в предаването „Лице в лице“.

По повод на вота на недоверие, внесен от левицата, той заяви, че в такава обстановка една опозицията не може да мълчи.

„Вотът на недоверие е задължение на всяка опозиция. Ако не внесе вот, всички ще я обвинят защо нищо не прави. Трябва да се прави това, което трябва, пък да става каквото ще“, обобщи той.

„Четох документа на „Единение“ и с по-голяма част от констатациите съм съгласен. Намираме се пред катастрофа. Разпадат се цели социални и технически системи“, каза още проф. Иво Христов.

Путин разтоварва част от президентските пълномощия, коментира ставащото в Русия проф. Христов. Идеята е Русия да не може да бъде отместена от курса, който е предприела – към национален, суверенен капитализъм.

Със и без личността на Путин, който и да дойде след него, той да не може да отмести Русия от курса, който е предприела, обясни промените, инициирани от руския президент той.

„За разлика от България, Русия се управлява от вменяеми хора. Моделът в Русия постигна успехи – възстанови разпада на страната, възстанови вертикалата на властта. Путин възстанови международния авторитет на Русия“, посочи той, цитиран от epicenter.bg.

Но добави, че моделът, заложен през 2000 г. в Русия, се изчерпва.

В Русия бавно, но сигурно се надига социално недоволство срещу олигархичния модел, посочва той. Този модел не може да осигури бъдещето на Русия като велика сила пред XXI век, каза проф. Иво Христов. И по всяка вероятност, Путин ще използва това недоволство, за да приключи с олигархията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *