Проф. Маринов разкри ходовете на Борисов и каза какво ще се случи следващия месец! Разкритията шокират!

България отблизо

Разкъса се външният брюкселско-европейски политически чадър, на който управляващите разчитаха.

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов, член на Стратегическия съвет за развитие към президента.

Той прогнозира, че скоро ще се посипят гръмотевици върху „рекордьорите на европейските постижения“. Проблемите с властимащите не са си отишли, обясни той, като уточни, че те продължават да циркулират и се превръщат във водовъртеж, който скоро ще засмуче настоящото управление.

Проф. Маринов коментира причините за опитите на премиера Бойко Борисов за отклоняване на резултатите от доклада на ЕК.

„Той опровергава всичките му твърдения колко добре се развива България и колко високо се цени неговото правителство в Европа. Докладът на ЕК излезе по скандален начин, той беше отложен за след изборите. Той подсказва какво ще се случи от тук нататък. Отива си Европейската комисия, на чието благоволение се радваха Борисов и ГЕРБ“, отчете политологът.

„Най-вероятно в следващия мандат на Комисията ще има сериозни и показни мерки за въдворяване на ред и законност сред най-несправящите се в това отношение държави. България е много удобен кандидат, за да бъде наказан някой“, обясни проф. Александър Маринов.

Той каза още, че разправиите около партийните субсидии няма да отклонят общественото внимание от останалите проблеми в държавата. Безконтролното харчене на допълнителните пари, които харчат депутатите, също трябва да бъде повдигнат, защото няма механизъм, по който да се отчетат тези средства, добави политологът.

Прозрачен е ходът с партийните субсидии на премиера Бойко Борисов, това е опит за отклоняване на вниманието от ключовата фигура на финансовия министър Владислав Горанов, обясни още  политологът проф. Александър Маринов.

„Първо Борисов цели да отвлече вниманието от неприятните за правителството събития – Докладът на ЕК, изявленията на холандския външен министър, очертаващата се брадва с изтребителите от САЩ и останалите неща, които се натрупаха. Това е любим похват на Борисов. Важно е да се прибави и още един събитиен повод – избухна голям скандал около факта, че партиите са получавали повече пари, отколкото дори този щедър и не особено справедлив закон им е позволявал. Пряк отговорник и виновник за това нещо е финансовият министър Владислав Горанов“, обясни проф. Александър Маринов.

Той каза още, че премиерът Бойко Борисов отвсякъде получава шамари. Не се получи очакваното следизборно следпобедно успокояване, обясни политологът, като добави, че се очакват още по-големи проблеми за правителството./blitz.bg/

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *