Проф. Румен Гечев: Борисов се хвали, а ние сме губещите!

България отблизо

Тръбичката, която ще минава през България, и която Борисов триумфално нарича „Балкански поток“, ще докара 17 млрд. кубически метра природен газ. Но…това разклонение от Турски поток изобщо не може да замести Южен поток. Борисов само се хвали, а ние сме губещите.

Със създаването на този обиколен маршрут ще имаме повече от нищо, а това е трагично. Не мога да се гордея с това, че през страната ни щяха да минават 60 млрд. кубически метра природен газ от Южен поток, а сега едва-едва ще стигнем до 17 млрд. и други за трети страни.

Загубихме „Южен поток”. Това, което в момента е подписано означава, че в следващите 10 години няма да получим една стотинка. Точно обратното. Ние ще доплащаме към транзитните такси.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по „Канал 3“ депутатът от БСП Румен Гечев, относно изграждането на Балкански поток.

Гечев отговори и на въпроси, свързани с реализацията на проекта АЕЦ „Белене“.
„Въпроса е дали 1, 5 или 10 кандидати отговарят на условията. Китай като участва във Великобритания, ние ще се правим на по-големи католици от папата ли? Там се наливат милиарди паунда за нова централа“, каза Гечев по повод заявката и на китайска фирма за стратегически инвеститор и факта, че Китай инвестира в ядрената енергетика на Великобритания.

„В момента не е имало и няма как да има губеща атомна централа в света. Всякакви твърдения, че точно нашата централа е губеща са безумни твърдения. Призовавам всички, въпреки различията, да довършим този проект в името на страната“, каза още той относно „АЕЦ Белене”./Източник epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *