Проф. Румен Гечев разкри: Зад сделката с ПИБ стои човекът, който върти ДПС и цялото правителство

България отблизо
Зад сделката за придобиването на дял в Първа инвестиционна банка стои човекът, който върти на малкия си пръст не само ДПС, но и цялото правителство. Това е абсолютен скандал и решението за изкупуването на дяла е заради зависимостите на властта, а не заради влизането в еврозоната.

Това заяви пред БНР  проф. Румен Гечев от БСП по повод новината за участието на държавата в сделката с ПИБ и придобиването на дял чрез Българската банка за развитие.

 

По думите му решението за изкупуването на дял от търговската банка е свързано със зависимостите на правителството и няма нищо общо с аргумента, че това е последната стъпка, която трябва да направим по пътя към членство във валутния механизъм, предхождащ еврозоната. Гечев обяви, че вчера е имал среща с новото ръководство на ББР и насочи за кой стои зад сделката:

 

“Това е въпросният човек, който върти на малкия си пръст не само ДПС, но и цялото правителство. Това е абсолютен скандал. Това е 6% – някъде към 130 млн. мисля, че са дадени. И то какво излиза, че ще решаваме проблемите на олигарси, Банката за развитие ще отива да решава проблемите на частни банки. Откъде-накъде?! Наглеци!”, посочи Гечев.

 

Гечев е срещу предложението на депутати от ГЕРБ Комисията по хазарта да бъде трансформирана в Държавна агенция.

 

По думите му няма такава практика никъде в Европа. Принципал на регулаторния орган в различните страни са или финансовото министерство, или министерството на вътрешните работи.

 

“Така че този панически модел, български, едва ли не премиерът да се занимава с ротативки, с блекджек, с казино противоречи на здравия разум“, изтъкна той./Източник frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *