Проф. Светлана Шаренкова: Легендарната Червена армия ни освободи от мракобесието!

България отблизо

От Външно министерство на България разпространиха изключително недипломатична декларация, писана под индигото на най-русофобските и антикомунистически лозунги на Студената война.

Поводът за русофобската вакханалия стана изложба, посветена на 75-ата годишнина от освобождението на Европа от фашизма, която светът вече започна да чества. Грубият и назидателен тон към руското посолство, който Външно си позволява, не само изкривява историческата истина и омаловажава над 27 000 000 жертви, дадени от руския народ и другите народи на някогашния СССР, но и прави чисто идеологически внушения за „щиковете на Съветската армия, донесли репресии, деформации и откъснатост от динамиката на развитите европейски държави”.

„Бисерите“ на антируската омраза на Външно обаче не са частно мнение, а ангажират държавата във вреда на националния интерес.

Историческата истина е, че без смелостта, жертвоготовността и героизма на легендарната Червена армия днес Европа и светът щяха да са още под нацистки ботуш и тази истина не може да бъде преиначена или фалшифицирана.

За страна като България помощта на Москва отпреди 75 години е решаваща: без нейното застъпничество и без антифашистката ни съпротива нямаше да имаме статут на воюваща страна победителка, а щяхме да бъдем наказани с орязване на територии като съюзник на оста Рим-Берлин-Токио.

Независимо от грешките Съветският съюз ни оказа всестранна помощ за възстановяването и развитието на модерна индустрия и земеделие, просвета и здравеопазване, така че за под 20 години от този период бяха изградени две нови Българии, станахме девет милионна, космическа и високотехнологична нация, достигнахме 27-о място по развитие в индекса на ООН, бяха създадени произведения на изкуството и литературата на високо европейско ниво.

Затова и до днес 80% от българите носят в сърцето си завещаната им от предците любов към братска славянска и православна Русия. Нима това е възможно, ако руският войн ни беше донесъл преди 75 лета единствено „щикове, диктатура и репресии”!?

От европейските процеси днес ни отделя не друг, а нашето собствено Външно и неговата министърка, които забравят, че преди броени дни президентите Тръмп и Макрон се изказаха за разширяване на диалога с Русия, за връщането й в Г-8, за стратегическо партньорство в редица сфери. Че те и много други европейски лидери ще отидат в Москва и на Червения площад ще се поклонят пред подвига на руския войник на 9 май догодина. Както изискват паметта, истината, честта и достойнството! Може би и тях щяха да заклеймят от Външно!?

Преди дни в Словения, също страна – членка на ЕС, също държава от Източна Европа, тържествено и по държавния протокол чества подвига на Червената армия. Паметници на освободителите от фашизма има в цяла Европа – над 4000, и към тях институциите и гражданите се отнасят с нужната почит и уважение.

Да не говорим, че декларацията носи не само морален и политически ущърб, разделяйки ни от Русия, противопоставяйки се на отчетлива европейска тенденция за диалог с Москва. Това е и пряк удар по политиката на премиера Бойко Борисов, който наскоро посети Москва и посрещна руския си колега в София, който отправи призиви за мир в Черноморския регион, обяви се за рестарт на два от стратегическите енергийни проекти с Русия./epicenter.bg/

Затова трябва да кажем категорично: Легендарната Червена армия ни освободи от мракобесието на фашизма и капитализма. И създаде социалистическа България като мощна, народна република, на чиято икономика завиждаха в цяла Европа. А днешна Русия не един път защити нашия интерес и сега отново протяга братска ръка, за да измъкне народа ни от блатото на бедността и мизерията.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Проф. Светлана Шаренкова: Легендарната Червена армия ни освободи от мракобесието!

  1. Прочетох тази глупост:
    „За страна като България помощта на Москва от преди 75 години е решаваща:без нейното застъпничество и без антифашистката ни съпротива нямаше да имаме статут на ВОЮВАЩА СТРАНА ПОБЕДИТЕЛ“
    И спрях да чета. Кой България ли е призната като Съвоюваща страна победител при Парижките мирни договори ?!.
    Боже опази- де да беше така.Но не е. България , за разлика от Италия,която е воювала с всички, е страна отива в Париж като страна победена и плаща огромни репарации на СССР, Югославия и Гърция.
    Г-жа Шаренкова – професор по Социална психология не познава историята и като Захарова може би поддържа тезата,че „Червената армия е спасила българските еврей“ и че, „Кирилицата е създадена в Македония азбука“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *